Spausdinti šį puslapį

Kaip pasirinkti dantų implantus?

Sveiki dantys – ne tik puiki įvaizdžio detalė, sveikatos požymis, bet ir faktorius, teigiamai veikiantis gyvenimo kokybę. Sutikime, sugedę ir netvarkingi dantys sukelia nemažai diskomforto ir kompleksų. Nebepataisomus dantis siūloma keisti dantų implantais – tai vienintelis sprendimas, norint atkurti dantį nuo pat jo šaknies iki vainiko. Bet kaip pasirinkti gerus dantų implantus?

Dantų implantų gamintojas – esminis aspektas

Dažniausiai dantų implantus pacientams rekomenduoja stomatologas, o patys klientai apie implantų gamintojus turi labai mažai informacijos. Bet neretai tuo net nepasidomi, kadangi pasitiki dantis taisančiu specialistu. Visgi verta turėti bent bazinių žinių, kad pasirinktumėte teisingai. Skirtingų gamintojų implantai skiriasi ne tik kaina, bet ir reikšmingomis savybėmis, pavyzdžiui, įsriegimu.

Vieni palankiausi rinkoje vertinamų yra Šveicarijos gamintojo Straumann implantai. Šie dantų implantai pelnė pripažinimą ir yra vertinami dėl aukščiausios kokybės, gamyboje naudojamų inovatyviausių technologijų, implantų patikimumo. Straumann implantų kaina nedaug skiriasi nuo kitų patikimų gamintojų, bet suteikiama viso gyvenimo kokybės garantija suteikia saugumo ir užtikrintumo pacientui.

Implanto prigijimo sėkmė

Bene labiausiai implantavimo sėkmę lemia tai, kaip gerai implantas suauga su kaulu. Skirtingų gamintojų gaminami implantai nevienodi, nes skiriasi naudojamos medžiagos bei gamybos technologija, tad implantai ir nevienodai suauga su kaulu. Pavyzdžiui, tie patys pažangūs Straumann dantų implantai traktuojami kaip bene tvirčiausiai ir sparčiausiai prigyjantys dėl moderniais metodais apdoroto paviršiaus.

Dantų implantų kaina

Nieko  nenustebinsime pasakę, kad profesionalios odontologijos paslaugos yra nepigios. Visgi investuoti į savo išvaizdą, sveikatą ir gyvenimo kokybę verta. Dantų implantų kaina kiek skiriasi: kokybiškiausi ir brangiausi dantų implantai gaminami Švedijoje ir Šveicarijoje. Pavyzdžiui, šveicarų gamybos Straumann implantų kaina rinkoje viena aukščiausių. Bet juk verčiau vieną kartą investuoti į kokybę, nei kelis kartus „nusvilti“ mokant mažesnę kainą. Štai Azijos valstybėse pagaminami gerokai pigesni implantai, bet jų patvarumas ir prigijimo sėkmė yra diskutuotini. Labiausiai implanto kainą išaugina ne pats jo gamybos procesas, bet klinikiniai, laboratoriniai tyrimai, įvairiausi testai, bandymai. Todėl kompanijos, investuojančios į savo gaminių patikrinimą ir išbandymą, rinkai pateikia ne tik aukščiausios kokybės gaminius, bet ir kiek daugiau kainuojančius.

Taigi, svarbu įvertinti visus faktorius, tačiau nepamiršti, jog odontologas neabejotinai padės priimti lemiamą sprendimą. Juk svarbi ne tik implanto kokybė, tačiau ir specialisto įdirbis naudojant konkrečias priemones. Būtent todėl reikėtų visų pirma konsultuotis su savo odontologu, išklausyti jo pasiūlymus ir patarimus, o esant galimybei rinktis - pasidomėti pateiktais variantais išsamiau. Juk už savo grožį ir sveikatą atsakingi esame tik mes patys!

www.pilene.lt

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)