Spausdinti šį puslapį

Kainos Dubajuje: kaip sutaupyti?

Dubajus – prabanga kvepiantis miestas, kuris gali pasigirti aukšta pragyvenimo kokybe. Suprantama, kai pragyvenimo kokybė aukšta – kainos irgi nemažos.

Turistus tai nelabai džiugina. Visgi, apsilankyti bent kartą gyvenime Dubajuje – būtina, kadangi daugiau pasaulyje nerasite nei vieno kito tokio miesto, kuris gebėtų taip lanksčiai suderinti modernumą su tradicija. Lėktuvų bilietai į Dubajų pigūs, tad išnaudokite šią galimybę.

Skaičiuoti kitų pinigus visada smalsu, o tuo pačiu tai padeda susidaryti „vaizdą“ apie šalies ekonomikos būklę. Vidutinis uždarbis siekia daugiau nei 3000 eurų, tad ir kainos čia dažniausiai gąsdina tik turistus, kadangi vietiniams jos gana įprastos. Žinoma, skirtingose vietose kainos taip pat gali skirtis. Kai centre nakvynė siekia šimtus eurų, tai kiek tolėliau nei centro galima rasti ir gana pigių pasiūlymų. Svarbiausia įvertinti savo poreikius bei suderinti juos su galimybėmis. Daugiau viskas yra paprasčiausia matematika.

Pateikiame šiuo metu Dubajuje vyraujančias kainas. Jos ne tik padeda įsivaizduoti į kokią vietą keliaujate, tačiau taip pat geriau „gaudytis“ atvykus į šalį. Juk permokėti kur kas paprasčiau nei sutaupyti.

Taigi, vienas alaus bokalas Dubajuje, paprastame pub‘e, Jums kainuos nuo 9 eurų. Jeigu norėsite ypatingo alaus - kaina dar šiek tiek kyla. Kapučino kava kavinėje, kurią galite gerti vietoje, siekia apie penkis eurus, tad palyginus su Lietuvoje vyraujančiomis kainomis – gali pasirodyti kiek brangu. Nors kasdien juk kavos negersite, tad tai malonumo klausimas. Džiugina nebent vandens kaina, kadangi ji siekia vos apie 40 eur/ct už buteliuką. Jeigu alaus kaina gali atgrasyti nuo pirkimo, tai bent jau vandens tikrai įsigysite.

Vidutinės klasės restoranas vaišina du asmenis vakariene už maždaug 40 eurų. Patiekalai nebus prabangūs, tačiau bent jau sotūs. O ir galėsite pasakyti,kad mėgavotės vietinių virtuve.

Suprantama, kad parduotuvės kainos yra mažesnės, tad jeigu pietūs kavinėje atrodo neįperkami – visada galima užsukti į prekybos vietą ir įsigijus reikalingų produktų pačiam pasigaminti. Tiesa, tik tokiu atveju, jeigu turėsite galimybę, kadangi viešbučiuose retai kada rasite bendrą virtuvę. Kepalas duonos kainuoja virš euro, pakelis cigarečių vos 2 eurus, bananų kilogramas – apie du eurus, o pieno litras – 1,5 euro. Taigi, kainos labai įvairios, tačiau maisto produktai  nėra labai brangūs. Jeigu norite sutaupyti – gaminkitės patys. O dėl kaitrios saulės daugelis net nenori valgyti. Užteks pasimėgauti vaisiais.

Jeigu jau pamatėte, kad pavalgyti nėra taip brangu – toliau žiūrėkime, kokiomis priemonėmis bus geriausia keliauti. Taksi paslaugos tikrai brangios, tad norėdami sutaupyti  turėtumėte rinktis viešąjį transportą. Mėnesio abonementas siekia apie 60 eurų, tad jeigu atvykote čia ilgam – verta įsigyti, kadangi bus pigiau nei pirkti atskirus bilietukus. Dar patogiau – mašinos nuoma. Benzino kaina vos 0,5 eur centų/litras, tad kelionės tampa ne tik patogios, tačiau ir pigios. Pačios transporto nuomos kaina nėra maža, tačiau įvertinus kuro kainoraščius – apsimoka. Ypač, kai norisi susipažinti su šalimi keliaujant patogiai.

Galiausiai verta aptarti nakvynės kainas. Jeigu be apsilankymo restorane pavyks išgyventi, tai be nakvynės – niekaip. Kaip jau minėjome – kainos gali labai skirtis. Centre, privačiame bute, nuoma mėnesiui Jums gali kainuoti apie 2000 eur. Tai jau aukštesnės klasės butas. Kiek tolimesniuose rajonuose pavyks susisukti už 1 500 eur/mėn, tad verta skaičiuoti, kokią pinigų sumą geriausia skirti.

Dubajus – brangus, tačiau tikrai įkandamas.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)