Spausdinti šį puslapį

Ką būtina žinoti prieš perkant sofą-lovą?

Kiekvienas, kuris yra praleidęs bent vieną bemiegę naktį ant draugo išskleidžiamos sofos-lovos, supranta gero miego ant tokios sofos svarbą. Visgi perkant sofą-lovą savo namams, reikia žinoti daugybę dalykų – kaip ir kiti baldai, sofa-lova yra itin svarbus daiktas namie. Ką reikia žinoti prieš perkant tokią sofą? Skaitykite toliau ir sužinosite.

Tvirtas sofos-lovos rėmas yra privalomas

Tvirtas rėmas turėtų būti vienas iš pagrindinių aspektų renkantis sofą-lovą. Kadangi šis baldas turi nemažai judančių dalių ir jis nuolat bus naudojamas tiek sėdėjimui, tiek gulėjimui, tvirtumas yra itin svarbus aspektas. Pigu.lt internetinės parduotuvės ekspertai labiausiai rekomenduoja rinktis sofas-lovas su rėmu, kuris būtų pagamintas iš kietmedžio. Tuo tarpu pušies rėmai būna mažiau patvarūs.

Dar svarbesnis yra sofos-lovos mechanizmas

Dažniausiai tokio tipo sofose lūžta slenkantis mechanizmas. Jeigu baldą renkatės fizinėje parduotuvėje, patikrinkite, ar mechanizmas veikia neskleisdamas jokių garsų. Tuo tarpu renkantis sofą-lovą internetu, padės atsiliepimai ir komentarai. Jeigu jie tik teigiami arba jų nėra – viskas gerai, kadangi žmonės laiko teigiamiems atsiliepimams randa rečiau negu neigiamiems.

Kambario dydį žinoti būtina

Daugelis sofų-lovų įprastoje savo padėtyje telpa net į mažesnius kambarius, bet juk šią sofą jums kartais teks ir išskleisti – įsitikinkite, kad jūsų naujasis baldas puikiai tilps tiek įprastai, tiek išskleidus. Jeigu jūsų sofa-lova stovės priešais duris, patikrinkite, ar vis dar galėsite jas atidaryti.

Aštrūs kampai gali sukelti problemų

Kai kurios sofos-lovos gali turėti ganėtinai aštrių kampų išorėje arba netgi viduje tarp mechanizmų. Išorėje aštresni kampai dažniausiai netrukdo, tačiau aštrumai, esantys viduje, gali sugadinti jūsų patalynę, ypač jeigu sofą-lovą lankstyti planuojate nenuėmę patalynės. Tiesa, to daryti nerekomenduojame bet kuriuo atveju, nes patalynė gali išjudinti mechanizmus iš vietų ir ilgainiui juos visai sugadinti. Na, o kaip sužinoti, ar baldo kampai yra aštrūs? Paprastai pakanka pažiūrėti nuotraukas, bet jeigu turite galimybę patikrinti ir paliesti juos realybėje, tą ir padarykite.

Greičiausiai reikėtų rinktis vidutinio kietumo čiužinį

Sofą-lovą dažnai perkama nedideliems namams kaip pagrindinė lova arba didesniems namams kaip lova svečiams. Jeigu jūsų atvejis yra pirmasis, rinkitės čiužinio tipą ir kietumą pagal savo poreikius. Tuo tarpu sofą-lovą skiriantiems savo svečiams rekomenduojame rinktis vidutinio kietumo čiužinį, kadangi taip atitiksite bent jau daugelio poreikius.

  • Perkantiems sofą su spyruoklėmis, siūlome rinktis čiužinį su kuo daugiau spyruoklių. Vidurkis yra maždaug 345 spyruoklės, tuo tarpu 650 spyruoklių jau yra labai gerai.
  • Sofos su putų poliuretanu yra geresnės, nes spyruoklės gali greičiau susidėvėti, be to, putos prisitaiko prie kūno formos ir svorio.

Kokybė priklauso ne nuo kainos

Daug kas galvoja, kad kaina yra pagrindinis kokybės rodiklis. Taip, dažniausiai dvigubai brangesnis produktas yra šiek tiek kokybiškesnis, bet kokybės skirtumas tikrai nebus dvigubas. Tiek pigi, tiek brangi sofa-lova gali tarnauti itin ilgai, tiesa, brangesnėms sofoms-lovoms gali būti naudojamos prabangesnės medžiagos: oda ar jos imitacija.

Tuo tarpu mechanizmai, spyruoklės ar putų poliuretanas dažniausiai skiriasi labai minimaliai, tad jaudintis neturite ko – kainų skirtumus labiausiai nulemia jūsų poreikiai išskirtiniam dizainui.

Pagalvės papildys jūsų sofos-lovos dizainą

Galite rinktis margą ir spalvingą arba vienspalvę sofą priklausomai nuo jūsų kambario dizaino. Bet kuriuo atveju, taip pat rekomenduojame įsigyti ir pagalvėles – jos ne tik suteiks jaukumo, bet ir papildys jūsų sofos-lovos dizainą. Siūlome pasirinkti kontrastingos spalvos pagalvėles, kurios paryškintų jūsų sofą-lovą.


miegamojo lovos

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)