Spausdinti šį puslapį

Seminare – apie ES iššūkius ir ateitį

Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje vadovas Arnoldas Pranckevičius diskusijai pakvietė VDU Viešosios komunikacijos katedros profesorę dr. Audronę Nugaraitę ir 15min.lt žurnalistą Paulių Gritėną. Gedimino Nemunaičio nuotr. Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje vadovas Arnoldas Pranckevičius diskusijai pakvietė VDU Viešosios komunikacijos katedros profesorę dr. Audronę Nugaraitę ir 15min.lt žurnalistą Paulių Gritėną. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje kasmet rengia seminarus regioninės žiniasklaidos darbuotojams. Jų metu aptariama situacija Europos Sąjungoje, lektoriai dalijasi savo įžvalgomis, nagrinėjamos įvairios tuo metu aktualiausios temos.

Praėjusią savaitę vykusioje diskusijoje „Europos Sąjungos iššūkiai ir ateitis“ pagrindinius šiandienos aspektus apibrėžė Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje vadovas Arnoldas Pranckevičius.

Diskusijai jis pakvietė VDU Viešosios komunikacijos katedros profesorę dr. Audronę Nugaraitę ir 15min.lt žurnalistą Paulių Gritėną.

Apie kibernetines atakas mūsų kasdienybėje kalbėjo šią sritį puikiai išmanantis mūsų kraštietis krašto apsaugos viceministras Edvinas Kerza.

Kita labai aktuali visame pasaulyje, o taip pat ir ES šalyse, tema – kainų augimas. Apie tai, kodėl kyla kainos, ar jos vidutiniškai kyla tikrai taip smarkiai, kaip mums atrodo, ar kainų augimą nulėmė euro įvedimas, pasakojo Lietuvos banko Ekonomikos ir finansinio stabilumo tarnybos direktorius Gediminas Šimkus.

Šie metai yra paskelbti Europos kultūros paveldo metais. Jiems pažymėti  skirtus renginius apžvelgė Kultūros paveldo departamento Registro tvarkymo, viešųjų ryšių ir edukacijos skyriaus vedėjas Albertas Jomantas.

Praktinius mokymus apie žiniasklaidos priemones ir interneto galimybės, efektyvią komunikaciją socialinėse medijose, sėkmingą vaizdo tinklaraščio kūrimą vedė komunikacijos konsultantas Domas Burkauskas.

Kaune vykusio seminaro dalyviai taip pat turėjo progą apsilankyti Lietuvos sveikatos mokslų universiteto „Santakos“ slėnyje. Čia skaityti pranešimai apie mokslininkų ir verslo partnerių sukurtas inovacijas – paukščių lesinimo technologiją, onkologijoje naudojamą robotizuotą radioterapijos lovą bei prietaisą, sergantiems pacientams padedantį sumažinti rankų drebėjimą.

Redakcijų darbuotojai iš įvairių Lietuvos kampelių apsilankė LSMU Farmacijos fakulteto Technologijos ir socialinės farmacijos katedroje, pamatė kaip gaminami farmacijos produktai ir odos priežiūros priemonės.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)