Spausdinti šį puslapį

Kaip pateikti patrauklų darbo paieškų skelbimą?

„Nedirbsi – negyvensi“. Patarlė, kurią puikiai žino visi, tad šiais laikais, suprasdami pinigų bei darbo vertę – daugelis žmonių stengiasi nedarbo laikotarpį paversti labai išsamiomis paieškomis, kurios galiausiai garantuoja, kad žmogus dirbs tai, kas jam labiausiai patinka.

Koks greičiausias ir paprasčiausias būdas susilaukti dėmesio ir tikėtis, kad darbdaviai ieškos Jūsų, o ne Jūs jų? Įdėti skelbimą. Skelbimai atveria galimybes greitai susirasti tokį darbą, apie kokį svajojote. Tiesa, Jūs būsite pastebėti tik tokiu atveju, jeigu Jūsų suformuoti ir paskelbti nemokami skelbimai patrauks dėmesį ir matysis, kad esate tie darbuotojai, kurie pasiruošę atiduoti visas savo jėgas vardan įmonės klestėjimo

O pateikti gerą skelbimą pavyks tik atsižvelgus į kelias smulkmenas. Kas svarbiausia? Skaitykite žemiau!

  1. Tiksliai žinodami kur norite dirbti – verta tai paminėti skelbime. Žinoma, nekalbame apie konkrečios įmonės pavadinimą, tačiau, pavyzdžiui, lietuvių filologas turi labai plačias galimybes įsidarbinti skirtingose sferose ir užimti skirtingas pareigas. Nuo redaktoriaus iki tekstų kūrėjo. Tad ko norite Jūs?
  2. Ne visada verta rašyti visą patirtį, kurią sukaupėte per gyvenimą. Pavyzdžiui, pretenduojant į buhalterio darbą, tikrai nereikia nurodyti, kad turite statybininko patirties. Geriausia palikti tik tikslinę informaciją.
  3. Venkite tų pačių pasikartojančių šablonų, pagyrimų, kuriuos rašo daugelis. Mes tikime, kad esate kruopštus, atsakingas ir niekada nevėluojate, tačiau beveik visuose skelbimuose pateikiama tokio pobūdžio informacija
  4. Prie CV daugelis deda nuotraukas, tačiau keliant skelbimą – siūlome to vengti. Kad ir kokia graži Jūsų akių spalva, tačiau nuotraukos geriausia šalia nedėti. Ne ji turi jus „parduoti“, o Jūsų gyvenimo patirtis
  5. Būtinai surašykite visą informaciją, kuri susijusi su profesine veikla: kursai, mokymai, seminarai...
  6. Rekomendacijos – visada geras pasirinkimas. Jeigu buvęs darbdavys nori pagirti – kodėl gi ne!
  7. Nemokami skelbimai – puiki vieta, kur galite labai detaliai aprašyti savo patirtį ir įdėti skelbimą. Nesvarbu, kur kandidatuojate – originalumas ir kūrybiškumas visada bus didelis privalumas
  8. Jokių gramatinių klaidų! Ir jokio skirtumo į kokią poziciją pretenduojate – gramatinės klaidos visada yra veiksnys, kurie gali paskatinti darbdavį nepasirinkti Jūsų!

Šios taisyklės yra pačios pagrindinės, ir jeigu į jas atsižvelgsite – didesnė tikimybė, kad darbdavys pats noriai su Jumis susisieks.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(4 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)