Spausdinti šį puslapį

5 klausimai, į kuriuos turėtumėte atsakyti prieš pirkdami batutą

Pastaruoju metu batutai susilaukia vis daugiau pirkėjų dėmesio – vaikai, užsiimdami šia veikla niekuomet nepraranda entuziazmo, o ir suaugusieji gali išbandyti ne vieną įdomų pratimą. Šiuo gaminiu gali pasirūpinti kiekvienas, turintis net ir nedidelį laisvą plotą savo kieme, tačiau jei nuspręsite tai padaryti, netrukus susipažinsite su itin gausiu ir skirtingu jų asortimentu. Visgi, jei atsakysite sau į keletą klausimų, kur kas lengviau nuspręsite, kuris batutas Jums tinka geriausiai.

Kiek vietos galite skirti batutui?

Vienas esminių aspektų, apie kurį vertėtų pagalvoti, yra batuto skersmuo – daugelis sutiktų, jog didesnis variantas visuomet yra geresnis tačiau šiuo atveju viskas priklausys nuo Jūsų galimybių. Tad pirmiausia turėtumėte nuspręsti, kurioje vietoje stovės batutas – taip bus kur kas lengviau apskaičiuoti, kiek vietos jam galite skirti. Visgi, jei Jūsų kiemas nedidelis, tikrai neverta nusivilti – prekyboje šiuo metu yra batutų, kurių skersmuo siekia vos 1 metrą, tad toks gaminys tikrai lengvai atras savo vietą net ir nedidelėje erdvėje.

Kas juo dažniausiai naudosis?

Batuto dydžiui įtakos turi ir juo besinaudojančių asmenų skaičiaus, tad jeigu neturite vietos apribojimų, pravartu atsižvelgti į šį kriterijų. Tad jeigu ieškote vienam ar keliems vaikučiams skirto gaminio, jiems puikiai tiks ne didesnis kaip 3,05m skersmenį turintis batutas, o jei planuojate linksmintis su visa šeima, vertėtų paieškoti didesnio, 4m skersmenį turinčio batuto.

Taip pat rasite ir tarpinių variantų, kurie tiks paaugliams ar keliems vaikučiams, tačiau turėtumėte žinoti, jog svarbus ne tik batuto skersmuo, bet ir nurodytas maksimalus naudotojo svoris – būtent nuo šios savybės priklausys Jūsų galimybės.

Ar pakankamai dėmesio skiriate saugumui?

Šiuo atveju apsauga turėtų atlikti prioritetinį vaidmenį, tad renkantis privalu įsitikinti, kad batutas atitinka pagrindinius keliamus reikalavimus. Žinoma, sėkmingiems šuoliams pirmiausia reikia patvaraus, kokybiško batuto ir atsakingumo, tačiau ir Jūs patys galite prisidėti prie savo ir mažylių saugumo. Pasirūpinkite apsauginiu tinklu, o jei batutas aukštesnis – ir patogiomis kopėtėlėmis.

Labai besijaudinantiems dėl galimų rizikų, rekomenduojami į žemę montuojami batutai – pasirinkus tokį variantą, gerokai sumažėja galimybė skaudžiai nukristi, o jei ant tokio gaminio uždėsite ir apsauginį tinklelį, vaikutis bus maksimaliai apsaugotas.

Koks Jūsų biudžetas?

Batutų kaina priklauso nuo daugybės aspektų – skersmens, montavimo tipo, gamyboje naudojamų medžiagų ar netgi prekinio ženklo, todėl pravartu žinoti, kiek į šį gaminį ketinate investuoti. Tuomet bus kur kas paprasčiau surasti visus Jūsų kriterijus atitinkantį variantą – gausų batutų pasirinkimą rasite ir Pigu.lt el. parduotuvėje, ten dažnai vyksta akcijos, todėl galėsite išsirinkti šią prekę kur kas pigiau.

Kokios spalvos dominuoja Jūsų eksterjere?

Dažnai diskutuojama, ar verta daug dėmesio skirti batuto išvaizdai ir spalvai, tačiau jei rūpinatės namų eksterjeru, atsakymas būtų vienareikšmiškas. Rinkdamiesi turėtumėte atkreipti dėmesį į kraštovaizdyje ar Jūsų kieme vyraujančius atspalvius ar būsimojo naudotojo lytį – jei batutas bus mėgstamos spalvos, ant jo šokinėti bus dar maloniau.

Atsakę į šiuos klausimus, pakankamai greit nuspręsite, kuris batutas turėtų papuošti Jūsų sodą. Nepamirškite pasirūpinti ir papildomais priedais ir kitomis sodo prekėmis – tik bendra, gerai apgalvota visuma užtikrins, kad vasariškos linksmybės praeitų sklandžiai ir smagiai.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)