5 priežastys, dėl kurių vis dar verta įsigyti GPS navigaciją

Nėra jokios paslapties – mūsų išmanieji telefonai yra tarsi elektroniniai šveicariški peiliai, su kuriais galima nuveikti praktiškai bet ką: filmuoti, skambinti, fotografuoti, žaisti žaidimus, naršyti internete, naudotis navigacija ir t.t.

Ir nors per pastaruosius kelis metus įprastų GPS imtuvų pardavimai gan smarkiai krito, tai nereiškia, kad šiems įrenginiams vietos rinkoje nėra. Iš tiesų, egzistuoja net 5 priežastys, dėl kurių rinktis GPS navigaciją vis dar verta. Jomis šiandien dalinasi Pigu.lt ekspertai.

Baterijos tarnavimo laikas

Taip, naudoti savo telefono žemėlapių programėlę yra patogu ir ganėtinai paprasta. Galų gale, telefoną visada turime savo kišenėje, todėl jo navigacija galima naudotis net ir einant pėsčiomis. Paprastai šie įrenginiai naudoja A-GPS ryšį – tai reiškia, kad jie naudoja ne tik GPS palydovų signalą, bet ir įprastą interneto ryšį. Taigi, naudojimasis žemėlapiu telefone labai smarkiai sutrumpina įrenginio tarnavimo laiką, tuo tarpu įprastos GPS navigacijos (su integruotomis baterijomis) gali veikti ganėtinai ilgai.

Telefonų universalumas gali būti ir problema

Įsivaizduokite – važiuojate nežinomu keliu ir staiga jums kas nors paskambinate. Atsiliepę į skambutį, jūs nebegalite naudotis navigacija tol, kol nebaigsite kalbėti telefonu. Visi žinome kiek ilgai gali trukti pokalbiai su bendradarbiais ar draugais, todėl naudodami savo išmanųjį telefoną kaip GPS navigatorių, turėsite pasirinkti, kam skiriate prioritetą – žemėlapiams ar savo draugams, artimiesiems ir kolegoms. Tuo tarpu naudodami įprastą GPS navigaciją, galėsite tokių nesmagių pasirinkimų išvengti!

Komfortas ir paprastumas

Telefonų ekranai nuolat auga ir dabar turėti įrenginį su 5-6 colių ekranu yra gana normalu. Visgi lygiai taip pat auga ir GPS imtuvų dydžiai – dar ne taip ir seniai 4-5 colių ekraną turintys imtuvai buvo visiška norma, tačiau šiais laikais 5 coliai yra minimumas, o 6-7 colių ekranas imtuve yra įprastas dalykas. O tai reiškia, kad naviguoti jums bus daug paprasčiau ir patogiau!

Dar vienas GPS navigacijų privalumas – lengvas montavimas ant priekinio lango. Paprastai imtuvų komplektacijoje galima rasti ir specialias montavimo priemones ir kitus priedus, tuo tarpu naudojant telefoną ar planšetinį kompiuterį, šiuos priedus gali tekti pirkti atskirai ir jie niekada nebus tokie kokybiški, nes paprastai jie yra universalūs ir pritaikyti daugeliui telefonų modelių.

Kai kurie GPS imtuvai yra ir vaizdo registratoriai

Jeigu naudosite savo telefoną ir kaip GPS imtuvą, ir kaip vaizdo registratorių, jis greičiausiai pradės strigti, o jo baterija išsikraus daug greičiau, negu norėtųsi. Tuo tarpu tokios GPS navigacijos kaip „Garmin DezlCam“ turi integruotą kamerą, tad jums belieka įdėti savo atminties kortelę ir turėsite GPS navigaciją bei vaizdo registratorių viename įrenginyje. Be galo patogu ir paprasta!

Sumažinsite savo riziką

Kas nutiks, jeigu sudaužysite savo telefoną arba netgi jį pamesite? Tokiu atveju prarasite ir savo telefoną, ir GPS navigaciją. Naudoti telefoną visais gyvenimo atvejais yra tas pats, kas vienoje piniginėje laikyti visus savo pinigus – taip, tai yra patogu ir paprasta, tačiau tuo pačiu ir kiek rizikinga.

Be to, kartais kas nors gali paprašyti jūsų paskolinti navigaciją. Asmeninio telefono, ko gero, neskolinsite, tuo tarpu GPS imtuvo, jeigu jo nereikia jums patiems, duoti kuriam laikui, yra visai nesunku!

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų