Spausdinti šį puslapį

Dantų implantavimas – vis labiau populiarėjantis pasirinkimas

Kol dantys yra gražūs ir sveiki, apie jų svarbą galvojama nedaug, tačiau tuomet, jei  prarandamas bent vienas dantis, tenka pasvarstyti apie įvairias galimybes, kurios leistų kuo efektyviau sugrąžinti estetinį vaizdą bei normalią kramtymo funkciją.

Dantų implantavimas šiuo metu vis dar yra pats pažangiausias dantų atkūrimo metodas, kuris gali būti taikomas įvairaus amžiaus žmonėms. Nors neretai yra baiminamasi, kad ši procedūra bus pernelyg skausminga ar reikalaujanti labai didelių išlaidų, tačiau tikrai nėra jokio reikalo rūpintis – šiandien visos odontologinės procedūros yra atliekamos taip, kad pacientas jaustųsi kuo patogiau, be to, visada galima rasti kliniką, kurioje paslaugos būtų teikiamos tikrai palankiomis kainomis. Taigi, kaip pasirinkti tinkamiausią odontologijos kliniką, ir kodėl praradus vieną dantį ar daugiau dantų verta pagalvoti būtent apie dantų atkūrimo paslaugą?

Raskite tinkamiausią odontologijos kliniką

  • Pirmiausia vertėtų pasidomėti, kokiose klinikose yra siūlomas dantų implantavimas, o tuomet galėsite įvertinti klinikų patikimumą bei teikiamų paslaugų kokybę. Dažnais atvejais yra ieškoma klientų atsiliepimų bei rekomendacijų, nes tai gali padėti pasirinkti klinikas, kurių teikiamos paslaugos yra palankiausiai įvertintos. Kartais rekomendacijų gali pateikti draugai, giminaičiai ar kolegos, tad galite prašyti jų patarimų.
  • Kitas svarbus kriterijus – tai teikiamų paslaugų kaina. Dantų implantavimas skirtingose klinikose gali kainuoti labai įvairiai, tad pasidomėkite, kokia gali būti šios procedūros kaina. Svarbu žinoti, kad kai kurios klinikos pateikia tik danties implanto, bet ne viso dirbtinio danties (gali būti neįskaičiuotas danties protezas) kainas, tad labai svarbu į tai atsižvelgti. Nors mažesnių miestų klinikose dantų implantavimas gali kainuoti pigiau, tačiau įvertinkite ir tai, kad jums kainuos kelionės iš gyvenamosios vietos į kliniką, tad bendra kaina gali būti dar didesnė.
  • Palanku ieškoti tokios odontologijos klinikos, kuri būtų įsikūrusi pakankamai patogioje vietoje, nes tai jums padės sutaupyti laiko. Dantų implantavimas yra atliekamas keliais etapais, tad jums bus reikalingas ne vienas vizitas į odontologijos kliniką. Jei rinksitės tokią, kuri įsikūrusi netoli jūsų namų ar darbovietės, prireikus nebus keblumų nuvykti specialisto apžiūrai.
  • Taip pat galite pasidomėti, kaip greitai gali būti numatomas vizitas į odontologijos kliniką. Tikėtina, kad klinikoje norėsite apsilankyti kuo greičiau, tad pasidomėkite, kokioje klinikoje galima greičiausiai užsiregistruoti.

Kodėl verta rinktis būtent dantų implantavimą?

  • Dantų implantai garantuoja, kad kramtymo funkcija ir vėl bus visavertė. Deja, tais atvejais, jei yra pasirenkami išimami dantų protezai, neretai tenka atsisakyti tam tikrų valgymo įpročių, nes protezai ne visada laikosi pakankamai stabiliai. Dantų implantavimas garantuoja, kad jūs jausitės tarsi su natūraliais dantimis, taigi, tam tikrų įpročių jums neteks atsisakyti.
  • Gali būti implantuojami ne tik krūminiai, bet taip pat ir priekiniai dantys, kurie atlikus protezavimą niekuo nesiskirs nuo natūralių dantų. Jei pacientas yra netekęs vieno ar daugiau priekinių dantų, specialistai rekomenduoja rinktis cirkonio oksido protezus, kurie yra pralaidūs šviesai ir garantuoja tikrai estetišką vaizdą.
  • Dantų implantavimas yra atliekamas nešlifuojant greta esančių dantų, todėl jie nėra pažeidžiami. Dantų implantai gali būti taikomi net ir tada, jei burnoje nėra likusio nė vieno danties, nes implantai yra įgręžiami į kaulinį audinį. Nors tai gali skambėti gana bauginančiai, procedūra tikrai nėra skausminga, o po jos galima džiaugtis ilgalaikiu rezultatu. Dantų implantai yra ilgaamžis sprendimas – implantuoti dantys paprastai tarnauja kelis dešimtmečius ar dar ilgesnį laiką.
  • Implantuotų dantų priežiūra beveik niekuo nesiskiria nuo natūralių dantų, tad tam tikrai nereikės skirti pernelyg daug dėmesio. Svarbiausia yra tai, kad dirbtiniai dantys būtų kruopščiai valomi ir reguliariai apsilankoma profesionaliai burnos higienai (prieš šią procedūrą dantų higienistą rekomenduojama įspėti, kad turite implantuotų dantų).

Taigi, dantų implantavimas tikrai gali būti pats palankiausias pasirinkimas, kada norima atstatyti prarastus dantis. Tereikės pasirinkti tokią kliniką, kurioje procedūra būtų atliekama pačiomis geriausiomis sąlygomis, ir užsiregistruoti konsultacijai. Jos metu bus įvertinama, ar bus reikalingos papildomos procedūros (sinusų pakėlimas ar kaulinio audinio priauginimas), atliekama profesionali burnos higiena ir susitarsite dėl kito vizito, kurio metu bus atliekami tolimesni implantavimo darbai.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)