Spausdinti šį puslapį

Metalinė tvora - ilgaamžis aptvėrimo sprendimas

Esant būtinybei pažymėti teritoriją, užtikrinti saugumą bei privatumą privačiame sklype, vienu svarbiausių aspektų tampa tinkamos tvoros parinkimas. Tvoros yra gaminamos iš įvairių medžiagų: aliuminio, akmens, specialių tinklų, metalo, termiškai apdorotos medienos ir pan.

Vienomis kokybiškiausių ir ilgaamžiškiausių yra laikomos iš metalo ar jo strypų pagamintos tvoros. Tvora.eu specialistų teigimu, metalinės tvoros tampa ne tik patikimu aptvėrimo sprendimu, bet ir universaliu pasirinkimu siekiantiems saugumo ir privatumo nuosavame žemės sklype. Metalinės tvoros nereikalauja ypatingos priežiūros, o taip pat jos yra atsparios aplinkos veiksniams kaip karštis, šaltis, vėjas, pūgos. Šio tipo tvoras dažnai pasirenka ne tik nuosavuose namuose, sodybose gyvenančios šeimos, bet ir komercinės paskirties pastatų savininkai.

Gyvenant ne pačioje ramiausioje teritorijoje, specialistai pataria rinktis būtent iš metalo pagamintas tvoras, kadangi jų patvarumas užtikrina saugumą bei privatumą bet kokios paskirties objektui. Jeigu tvora pagaminta, pavyzdžiui, iš tinklo, ji atlieka tik teritorijos žymėjimo funkciją ir nepasižymi saugumu, nes tokio tipo tvorą nėra sudėtinga perlipti arba perkirsti. Taip pat saugumą gali nulemti tvoros aukštis, tačiau būtina žinoti, jeigu norima statyti aukštesnę negu 2 metrai tvorą, yra būtinas raštiškas kaimynų leidimas, kai nuosavas žemės sklypas ribojasi su kaimynų žeme. Jeigu nuosava žemės teritorija yra įsikūrusi nacionaliniame parke ar į paveldo sąrašus įtrauktoje vietoje, tvorai statyti gali prireikti specialaus leidimo iš gyvenvietės savivaldos.

Jeigu renkamasi tvorą, pagamintą iš metalinių lentelių, žiūrint iš sklypo vidinės pusės, tvora tampa permatoma, tačiau iš kitos pusės – visiškai neperregima. Tokį tvoros tipą dažniausiai renkasi maksimalaus privatumo norintys asmenys. Metalinė cinkuota tvora pasižymi ilgaamžiškumu, jos nereikia atnaujinti, todėl šios tvoros tampa vis dažnesniu pasirinkimu tarp šeimų, kurios nori turėti kuo mažiau rūpesčių dėl šio statinio. Metalinės tvoros gali būti gaminamos tiek iš vertikalių, tiek horizontalių profilių. Tokio tipo tvoros yra derinamos prie modernaus stiliaus pastatų, tuo tarpu gyvenant klasikinio stiliaus name, pavyzdžiui, mediniame, rekomenduojamos metalinių strypų arba iš termiškai apdorotos medienos pagamintos tvoros.

Tvoros, pagamintos iš metalo lakštų, gali reikalauti šiek tiek daugiau priežiūros, tačiau reguliariai tvorą nuplaunant, ateityje jai neprireikia ypatingo rūpinimosi. Metalo lakštų tvoros laikomos moderniomis, todėl yra tinkamos aptverti gyvenamuosius, komercinės ar bet kokios kitos paskirties pastatus. Ilgaamžės metalinių strypų tvoros gali būti gaminamos su įvairiais ornamentais ar be jų, o taip pat jos turi kiaurymes. Jeigu privačioje teritorijoje gyvenantys asmenys turi nedidelių augintinių, pavyzdžiui, graužikų, kačių, kurios mėgsta leisti laiką lauke, patariama atkreipti dėmesį, ar tvoroje esančios kiaurymės nėra per didelės ir pro jas negalės pabėgti augintiniai. Metalinių strypų tvoros, priešingai, nei metalo lakštų, labiausiai dera prie klasikinio stiliaus objektų.

Taigi, dar prieš renkantis konkrečią tvorą, specialistai rekomenduoja apgalvoti, kokio aukščio jos reikės ir, jei būtina, pasirūpinti atitinkamais leidimais. Siekiantiems kuo mažesnės priežiūros reikalaujančios, tačiau ilgaamžės ir kokybiškos tvoros, sprendimu gali tapti iš metalo pagaminta tvora, kuri, priklausomai nuo jos tipo, dera prie modernaus arba klasikinio stiliaus objekto. Saugumą užtikrinanti tvora yra būtinas nuosavos žemės teritorijos elementas, kuris kartu su įmontuotais vartais ne tik atlieka reikiamas funkcijas, bet ir tampa privataus sklypo įvaizdžio dalimi.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)