Spausdinti šį puslapį

Popiežiaus žodžiai dar ilgai liks mūsų apmąstymuose

Popiežius Pranciškus pasveikino Lietuvą. Roberto Dačkaus nuotr. Popiežius Pranciškus pasveikino Lietuvą. Roberto Dačkaus nuotr.

Praėjęs savaitgalis Lietuvai buvo neeilinis – minios žmonių plūdo į Vilniuje ir Kaune vykusius susitikimus su popiežiumi Pranciškumi. Likusieji namie turėjo progą šį neeilinį įvykį stebėti tiesioginių transliacijų metu per televizijos ekranus nuo pat Šventojo Tėvo lėktuvo nusileidimo mūsų žemėje iki jo išlydėjimo.

Popiežiaus pasakytos kalbos Vilniuje Lietuvos jaunimui, pamokslas Kauno santakoje, kreipimasis į kunigus ir vienuolius buvo šilti, artimi ir suprantami, atrodytų lyg argentinietis Tėvas Pranciškus būtų visada gyvenęs čia, pažinęs jos istoriją ir dabartį.

Linkėjimai neprarasti savo šaknų, ieškoti išminties iš savo senolių, atsižvelgti į silpniausius – šie ir kiekvienas kitas popiežiaus ištartas žodis bus dar ilgai aptarinėjami, analizuojami, svarstomi, o mums pasiųsta žinia, tikėtina, ras atgarsį ne vieno širdyje.

Susitikti su popiežiumi savaitgalį šimtai žmonių vyko ir iš Ukmergės. Turbūt daugiausiai buvo sekmadienį vykusiųjų į Kauną dalyvauti šv. Mišiose Kauno santakoje.

Ši tradicinė Vidudienio malda buvo transliuojama visam pasauliui.

Dalyvauti joje žmonės iš visos Lietuvos vyko ir organizuotai, ir savarankiškai, dauguma – gerokai iš anksto, kad užsiimtų geresnes vietas sektoriuose, o naktį praleistų bendrose maldose.

Į popiežiaus susitikimą su dvasininkais ir visais, pasirinkusiais pašvęstąjį gyvenimą, sekmadienį buvo išvykę ir mūsų rajono dvasininkai, Krikštėnuose esančio vienuolyno seserys.

Susitikimas surengtas Kauno Šv. apaštalų Petro ir Povilo arkikatedroje bazilikoje.

Šis Katalikų Bažnyčios vadovo apsilankymas skirtas visose trijose Baltijos šalyse gyvenantiems pašauktiesiems.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)