Nuotraukoje atpažino partizanus

Ukmergiškis žinomas dailininkas Vytautas Mackevičius pasidalijo vaikystės prisiminimais, kuriuose – dėl Tėvynės ir jos žmonių laisvės kovoję partizanai.

Jis pasakojo apie malonų netikėtumą, rugsėjo 21 dienos „Ukmergės žiniose“ radus straipsnį „Viliukų miško partizanai“. Publikuotoje senoje fotografijoje – būrys jaunuolių ir vyrų, tapusių ginkluotais partizanais, tautos vadintų didvyriais. V. Mackevičius nuotraukoje atpažino ne vieną iš jų.

1934 m. Ukmergėje gimęs Vytautas prisimena būdamas paauglys dažnai lankydavęsis pas gerus pažįstamuosius, su kuriais draugavo jo šeima. Jų namai ir buvo tapę prieglobsčiu partizanams, kurių veidus po daugelio metų ukmergiškis išvydo mūsų laikraštyje. Neslepia – net širdis suvirpėjusi. Mat su kai kuriais iš jų, slapta ateidavusiais pas geraširdžius šeimininkus, jam teko pabendrauti, klausėsi jų pasakojimų. Sako, kad vyrai ir puikų humoro jausmą turėjo. Jam, 12–13 metų jaunuoliui, tai buvo ypatingos, jaudinančios akimirkos.

„Nežinau, kaip susiklostė jų likimai... Aišku – turbūt nė vieno nebėra tarp gyvųjų. Bet galbūt yra ir daugiau mano bendraamžių, kurių širdyse tie vyrai – gražūs, jauni, tvirti – yra gyvi iki šiol“, – širdį sušildžiusiais prisiminimais dalijosi V. Mackevičius.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų