Spausdinti šį puslapį

Sidabras investavimui: tai, ko galbūt nežinojote

Partnerio nuotr. Partnerio nuotr.

Nors sidabras yra pigesnis už auksą, tačiau šis taurusis metalas taip pat dažnais atvejais yra pasirenkamas investicijoms. Seniau sidabras buvo pasirenkamas monetų kaldinimui ir papuošalų gamybai, o šiandien jo panaudojimo sritys yra kur kas platesnės. Nors sidabriniai pinigai jau yra praeitis, tačiau iš sidabro yra gaminamos įvairios proginės monetos, kurias labai vertina kolekcionieriai, taip pat šis taurusis metalas neretai pasirenkamas investavimui, ir t.t.

Kas turi įtakos sidabro kainai?

Sidabro kaina įprastai yra susijusi su aukso kainų pokyčiais. Nors santykis tarp šių dviejų tauriųjų metalų nėra labai graudus, tačiau vertinant statistikos duomenis galima daryti išvadą, kad tuomet, kada kyla ar krenta aukso kaina, tokie pat pokyčiai laukia ir sidabro. Vis dėlto, investavimas į tauriuosius metalus yra laikomas kur kas saugesniu nei įprastas pinigų taupymas – įvairi valiuta yra linkusi nuvertėti, o tauriųjų metalų kaina laikui bėgant vis labiau auga.

Investicinės priemonės

Kai nusprendžiama investuoti į sidabrą, dažnu klausimu tampa tai, kokias investicines priemones vertėtų pasirinkti. Pasirinkimo galimybių šiuo metu yra gana nemažai, tad galite įvertinti, kuri jų labiausiai pasiteisintų:

  • Sidabro luitai – tai pats populiariausias pasirinkimas, kada nusprendžiama investuoti į sidabrą. Kai kuriose šalyse, pavyzdžiui, Šveicarijoje, sidabro luitų galima įsigyti didžiuosiuose bankuose, o Lietuvoje sidabro luitų galima įsigyti internetinėse parduotuvėse, kuriose luitų pasiūla yra pakankamai plati;
  • Sidabro monetos pasirenkamos taip pat gana dažnai. Jos neretai dovanojamos įvairiomis ypatingomis progomis, taip pat jas mielai renkasi kolekcionieriai. Apsilankę oficialiose pardavimo vietose, kuriose yra prekiaujama tokia produkcija, galėsite rasti ne taip ir mažai įvairių pasirinkimo galimybių, taigi, visada galėsite nuspręsti, kokie sprendimai gali būti pačiais palankiausiais;
  • Nors kartais pasvarstoma apie įvairių papuošalų ar sidabrinių indų pasirinkimą, tačiau tokia galimybė nėra pati palankiausia investicijoms. Svarbu yra tai, kad investicinis sidabras būtų kuo grynesnis, tad papuošalai ar indai ne visada yra pats geriausias sprendimas. Tokiuose gaminiuose įprastai būna gana nemažai kitų metalų priemaišų, taigi, jų vertė nebus labai didelė.

Sertifikuotas investicinis sidabras

Oficialiose pardavimo vietose įsigysite tokio investicinio sidabro, kuris turės sertifikatą, taigi, jo pardavimas bus kur kas paprastesnis. Galėsite tiesiog kreiptis į prekybos vietą, kurioje įsigijote investicinio sidabro, ir tuomet tereikės sudaryti investicinio sidabro pardavimo sutartį. Nustačius sidabro vertę ir patikrinus sidabro originalumą numatyta pinigų suma bus pervedama į kliento sąskaitą.

Sidabras gali būti tikrai palankia investicine priemone, tad verta pasvarstyti apie tokią pasirinkimo galimybę. Galite net neabejoti, kad laikui bėgant sidabro vertė taps dar didesnė, todėl visos investicijos tikrai atsipirks. Jums tereikia nuspręsti, kuri galimybė bus palankesnė – sidabro luitai ar sidabro monetos, ir priimti tam tikrą sprendimą tikrai nebus sunku.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)