Spausdinti šį puslapį

Maistinės medžiagos puoselėja grožį iš vidaus

Žurnale „Žmonės“ gydytoja Rūta Merkytė-Elekšienė tvirtina, kad būtinieji mineralai itin svarbūs odos, plaukų ir nagų sveikatai.

Senas posakis, jog „grožis slypi viduje“, nėra tik tušti žodžiai. Maistinių medžiagų ir jų poveikio grožiui specialistė gydytoja Rūta Merkytė-Elekšienė tvirtina, kad selenas ir cinkas yra gyvybiškai svarbūs odos, plaukų ir nagų sveikatai išsaugoti.

Šitai svarbu žinoti, jei jau pavargote nuo skilinėjančių plaukų galiukų, lūžinėjančių nagų ir sudirgusios odos. Kad ir kiek pinigų išleidžiate visokiems kremams, losjonams, plaukų priežiūros priemonėms ir kitokiems kosmetikos produktams, jūsų grožio problemų paaiškinimas gali būti paprastas – organizmas negauna pakankamai seleno ir cinko su maistu.

Žinoma, geriausias būdas gauti organizmui pakankamą reikalingų mikroelementų kiekį – sveika ir subalansuota mityba. Kalbant apie seleną, tai padaryti gali būti itin sudėtinga. Seleno kiekis daugelio europiečių maiste nėra labai didelis, kadangi Europos žemės ūkio paskirties dirvožemiuose šio mikroelemento yra mažiau negu kitose pasaulio dalyse. Tyrimais atskleista, kad vidutinis europietis su maistu gauna mažiau negu pusę optimalaus sveikam organizmui reikalingo seleno kiekio.

Selenas būtinas kai kurių svarbių organizmo fermentų, vadinamų seleno baltymais ir padedančių išsaugoti gerą plaukų ir nagų būklę, veiklai. Seleno baltymai taip pat atlieka kitas biologines funkcijas, pavyzdžiui, palaiko gerą imuninės sistemos veiklą ir padeda ląstelėms apsisaugoti nuo išorės veiksnių.

Seleno ir cinko organizmas gali gauti vartojant maisto papildą „Bio-Selenium + Zinc“, kurio sudėtyje yra seleno, cinko ir vitaminų A, B6, C ir E. Šis preparatas ypatingas dėl unikalių patentuotų seleno mielių („SelenoPrecise“), kurias itin gerai įsisavina organizmo virškinimo sistema. Iš šių natūralių seleno mielių organizmas įsisavina net 88,7 proc. seleno.


Reklama: plastikos chirurgija

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)