Notaro paslaugos, kurių prireikia dažniausiai

Notaras – tai juridins  asmuo, su kuriuo daugeliui tenka susidurti bent kartą gyvenime. Notaras teikia daug įvairių paslaugų: pradedant nuo įvairių dokumentų autentiškumo patvirtinimo iki įvairių kitų klausimų. Tad šį kartą dalinamės informacija, su kokiais klausimais susidūrus, rekomenduojama kreiptis į notarą.

Paveldėjimo klausimai

Artimųjų mirtis – tai jautri tema, vis dėlto, su tuo tenka susidurti daugeliui, kaip ir su įvairiais paveldėjimo klausimais. Labai svarbu nepamiršti, kad artimam žmogui mirus, dėl paveldėjimo jums būtina kreiptis būtent į notarą. Labai svarbu žinoti, kad nuo paveldėjimo atsiradimo momento (t.y. nuo faktinės artimojo mirties) į notarą būtina kreiptis per 3 mėnesius. Paveldėjimas yra skirstomas į paveldėjimą pagal giminystės ryšius (tėvai, vaikai, anūkai ir t.t.) ir į paveldėjimą pagal testamentą (kai asmuo jau yra išreiškęs savo valią dar iki savo mirties).

Aktualu žinoti, kad būtent  dėl paveldėjimo nėra galimybės notarų biuro rinktis savo nuožiūra – ta vienintelis atvejis, kai jis priskiriamas atsižvelgiant į palikimo atsiradimo vietą (t.y. vietą, kurioje buvo registruotas tas asmuo). Vis dėlto,  jei jums patogiau yra notarai Vilniuje, o pavedėjimas atsirado Klaipėdoje – galite kreiptis į teismą su prašymu, kad jums būtų priskiriamas notaras, esantis patogesnėje vietoje. Visais kitais klausimais notarų biurą galite pasirinkti savo nuožiūra.

Kreipdamasis į notarą, įpėdinis privalo pateikti šiuos dokumentus: mirties liudijimą, dokumentą, patvirtinantį giminystės ryšius arba, jei paveldėjimas yra pagal testamentą, - testamento originalą.

Nekilnojamojo turto klausimai

Jei planuojate įsigyti, parduoti ar dovanoti nekilnojamąjį turtą – be notaro taip pat neišsiversite, mat tik notaro, valstybės įgalioto asmens, patvirtintas sandoris laikomas galiojančiu. Tai reiškia, kad kol reikiamų dokumentų nėra patvirtinęs notaras – sandoris nėra laikomas įvykusiu. Beje, jei planuojate būstą įsigyti pasinaudodami banko paskola, notaras taip pat jums bus naudingas, mat jis padės gauti visas bankui reikalingas pažymas,

Jei perkate nekilnojamą turtą, pas notarą turėsite apsilankyti bent du ar tris kartus: pirmasis – kad patvirtintumėte būsto pardavimo – įsigijimo dokumentus, antrą kartą apsilankysite, kad gautumėte notaro patvirtinimą apie tai, kad pilnai atsiskaitėte su pardavėju bei papildomas apsilankymas aktualus tiems, kas būstui įsigyti pasinaudoja paskola, nes bankas be reikiamų notarų patvirtintų pažymų jūsų paraiškos paskolai gauti net nesvarstys.

Įvairių sutarčių bei sandorių užtvirtinimas

notarą dažnai kreipiamasi ir kur kas kasdieniškesniais klausimais, tokiais, kaip įvairių sutarčių, sandorių patvirtinimas, įgaliojimų suteikimo dokumentų tvarkymas. Pavyzdžiui, jei jūs gyvenate užsienyje ir norite, kad Lietuvoje esantis artimas žmogus turėtų galimybę už jus pasirašinėti įvairius dokumentus – notaras jums bus reikalingas.

Taip pat paskutiniu metu itin populiarėja ikivedybinės  ir vedybinės sutartis, kuriose numatoma, kaip bus dalinamas sutuoktinių turtas skyrybų atveju. Svarbu paminėti, kad be notaro patvirtinimo tokio tipo sutartis nebus laikoma galiojančia.

Tai tik kelios, dažniausiai pasitaikančios paslaugos, kurias teikia notaras. O jei jums prireikė šių paslaugų – jūsų patogumui notarai Vilniuje ir visoje Lietuvoje lengvai randami vienoje vietoje, www.visalietuva.lt įmonių kataloge.


Reklama: nekilnojamo turto draudimas unohub.lt

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų