Spausdinti šį puslapį

Kodėl verta pirkti dirbtinę eglutę?

Kiekvienais metais taip laukiamos Kalėdos žmonių širdyse žadina pačius įvairiausius jausmus. Vieni džiaugiasi, kad galės daugiau laiko pabūti su savo šeima ar draugais, kiti laukia, kol galės dekoruoti namus ir puošti Kalėdinę eglutę. Būtent Kalėdinė eglutė daugeliui yra pagrindinis Kalėdų simbolis, be kurio neįsivaizduojama ir pati šventė.

Gyva ar dirbtinė: kurią Kalėdų eglutę pasirinkti?

Vieni Kalėdines eglutes perka gyvas, nukirstas miškuose, o kiti džiaugiasi dirbtinėmis. Nors gyvos eglutės dažnai yra romantizuojamos, tačiau neretai jos sukelia papildomų problemų, todėl pateikiame keletą natūralių ir dirbtinių eglučių privalumų ir trūkumų, kad nuspręstumėte patys, kuris variantas iš jų šiemet puoš jūsų namus.

Natūralias eglutes žmonės mėgsta pirkti dėl to, kad jos į namus atneša neapsakomą sakų aromatą. Jis dar labiau sužadina gerą nuotaiką ir norą kuo greičiau sulaukti Kalėdų. Taip pat gyvos Kalėdų eglutės yra lengviau perdirbamos nei dirbtinės, todėl mėgstantys gamtą ir natūralumą, dažnai renkasi šį variantą. Žinoma, jeigu jų negraužia kaltės jausmas.

Neretai žmonės pajaučią kaltės jausmą todėl, kad tam, jog jų namuose stovėtų natūrali eglė, ji turi būti nukirsta. Šis faktas gali sugadinti Kalėdinę nuotaiką, todėl gal verčiau rinktis dirbtinę eglutę? Norint, kad gyvos eglės neišnyktų nuo žemės paviršiaus, kiekvienas žmogus, kuris nukerta žiemą tokią eglutę arba nusiperka jau nukirstą, turėtų pavasarį pasodinti net tris naujas. Tačiau, ar tikrai visi, atėjus pavasariui, jas pasodina ir rūpinasi gamta?

Dirbtinių eglučių privalumai

Šiais laikais pardavėjai gali pasiūlyti dirbtines eglutes, kurių neįmanoma atskirti nuo gyvų. Nors jos ne taip kvepia, tačiau sutaupo pinigų, nes dirbtinių eglių nereikia pirkti kiekvienais metais, taip pat nuo jų nebyra spygliai, dirbtinių eglių nereikia nuolatos laistyti, be to renkantis dirbtines, o ne gyvas, nenukenčia gamta. Dirbtinės eglės nereikalauja jokios priežiūros, jas lengva sudėti, o praėjus Kalėdoms, vėl paslėpti sandėliuke iki kitų metų. Dirbtinės eglės turi begales privalumų, kurie neretai ir nulemia būtent jų pasirinkimą.

Kalėdinės eglutės pigiau

Kalėdinės eglutės pigiau kainuoja, dažniausiai, kurį laiką prieš šventes ir iškart po jų. Jeigu nespėjote Kalėdinės eglutės nusipirkti pernai, pasirūpinkite ja kuo skubiau šiais metais, kol pardavėjai taiko įvairiausias nuolaidas ir skelbia akcijas. Nelaukite, kol prekybų centrai prisipildys žmonių, o jeigu taip nutiko, nebūkite vienas iš jų – pirkite Kalėdinę eglutę internetu. Pirkimas internetu jums sutaupys laiko, o geriausia tai, kad pati prekė bus pristatyta laiku ir jums atnešta tiesiai į namus. Nereikės pačiam ieškoti, nešti eglutės į mašiną ir iki namų – sutaupysite laiko ir net pinigų.

Kalėdos be Kalėdinės eglutės – ne Kalėdos. Todėl pasirūpinkite dirbtine egle iš anksto, neišleisdami daug pinigų, ir džiaukitės ateinančiomis šventėmis brangių žmonių apsuptyje.

Taip pat skaitykite: Artėja Kalėdos: susikurkite šventinę nuotaiką

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)