Spausdinti šį puslapį

Interneto svetainių kūrimas – svarbiausia ne „kada“, o „kaip“

Interneto svetainių kūrimas – tai idėja ir darbas, pastangos ir tikslas. Tai programavimas ir dizainas, informacijos pateikimas ir... dar daug visko.

Ne tik kompiuteriams, bet ir telefonams

„Daug visko“ – iš pirmo žvilgsnio neapibrėžtas, bet interneto svetainių kūrimo temoje labai tinkamas apibūdinimas. Itin tinkamas dabar, kai internete aktyviai naršoma naudojant išmaniuosius telefonus. Puslapiai turi būti patogūs ne tik dideliame kompiuterio ekrane, bet ir penkių ar keturių colių išmaniajame.

Tarp pagrindinių norų – aiškumas. Kuris variantas patrauklesnis – 1) kai reikia dešimt minučių ieškoti kontaktų skilties ar 2) kai kontaktai tiesiai prieš akis? Neabejotinai rinktumėtės antrą variantą. Todėl principas „laikykimės sudėtingumo ir chaotiškumo“ kuriant interneto svetaines negalioja. Aišku, gali pasitaikyti išimčių, ypač jei tinklalapis sukurtas prieš n metų (laikui bėgant supratimas, kas yra puiki svetainė, pakito bent devyniasdešimties laipsnių kampu).

Per valandą nieko nebus

Interneto svetainių kūrimas nėra „tept lept ir viskas“. Paslaugos teikėją gali nustebinti prašymas sukurti puslapį kuo greičiau. Nei per valandą, nei per dieną nieko nebus. Nes interneto svetainė – šis tas daugiau nei naršyklės langas. Siekdamas, kad visos funkcijos normaliai veiktų ir kad portalas estetiškai atrodytų, nepriskubėsi... Juk skubų darbą ir liaudies išmintis peikia...

Tariantis dėl darbų būtina pabrėžti ir trukmę, tačiau svarbu suvokti, jog tinklapių kūrimas – tai ne lenktynės, kur greitis reiškia laimėjimą. Esmė ne „kada“, o „kaip“.

Ar interneto svetainių kūrimo paslaugos patiks taupantiems?

Paskiausiai – apie kainas. Privalu pasiteirauti, kiek viskas kainuos, tačiau išgirdus didoką kainą nereikėtų imti prieštarauti ir teigti, jog pinigai per dideli. Nes tai, kas iš karto pasirodo brangu, gerai apskaičiavus gali pasirodyti adekvatu.

Žinoma, tai nereiškia, kad užsakant svetainę rekomenduojama permokėti. Paprasčiausiai ne visos sumos sutampa su išankstiniu nusistatymu. O kartais paslauga kaip tik pigesnė, nei tikėtasi! Kitaip tariant, nėra universalaus skaičiaus. Daug ką lemia konkretūs pageidavimai. Viena svetainė paprasta, o kitoje gausu sudėtingų funkcijų, tad ir kaina natūraliai skiriasi.

Svarbu, kiek kainuos, bet svarbiau – kaip bus atlikta.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)