Spausdinti šį puslapį

9 taisyklės poroms, norinčioms paįvairinti romantiškas akimirkas 2019-aisiais

Naujų metų proga bene dažniausiai žmonių išsikeliamas tikslas – susirasti antrąją pusę, įsimylėti, ar sustiprinti santykius. Deja, ne visuomet pavyksta sugalvoti efektyvių būdų, kaip tai padaryti.

Šiame straipsnyje pasiūlysime 9 taisykles poroms, kurios nori daugiau romantikos 2019-aisiais metais!

Jauniems įsimylėjėliams

Rožinių akinių laikotarpis, kada partneris arba partnerė atrodo tobuli, be menkiausio trūkumo – tai fantazijos. Jaunai porai reikėtų stengtis atrasti tą plonytę liniją, kuri skiria darnią porą nuo, tiesiog smagiai laiką leidžiančių asmenų kartu.

  1. Daugiau keliaukite

Nėra būdo labiau suartėti, nei kartu atsidurti naujoje aplinkoje. Galbūt spontaniška paskutinės minutės kelionė į „viskas įskaičiuota“ kurortą, o galbūt – planuotas laikas Šveicarijos Alpėse? Yra ir visų mėgstama įsimylėjėlių kelionių vieta – Paryžius. Eliziejaus laukai, kone visos Europos simboliu tapęs Eifelio bokštas, skanus raudonas vynas...

Norintiems aktyvesnių pramogų galima nuvykti į aukštai medžiuose esančias kliūčių trasas – jų yra beveik kiekviename mieste.

  1. Susiraskite bendrų pomėgių

Filmų vakaras, restoranų lankymas, šokiai – tiks bet kas, kur jūs laiką leisite kartu. Dažnai poros, ypač Vakarų šalių visuomenėje, renkasi kassavaitinius ar kasmėnesinius užsiėmimus. Iš bendros veiklos gimsta prisiminimai, sustiprėja ryšys, atsiranda didesnis bendrumo jausmas.

Porai, žvelgiančiai į ateitį, naudinga mokytis šokti. Šokiai įpareigoja jus domėtis vienas kitu tiek fiziškai, tiek emociškai.

Jau susituokusioms poroms

Gyvenimas iki vestuvių ir po jų – du visiškai skirtingi dalykai. Sutuoktiniai ar jauni tėveliai žūtbūt turi rasti laiko vienas kitam, nepaisydami visų tam trukdančių aplinkybių.

  1. Kūrybingai švęskite metines bei gimtadienius

Tai jau tikriausiai nebe pirmi ar antri jūsų metai kartu. Tokiais momentais tampa vis sunkiau sugalvoti, kaip nustebinti mylimą žmogų gimtadienio proga ar kaip kitaip paminėti vestuvių metines.

Pagalvokite, kokie laimingi buvote tuo laikotarpiu kai tuokėtės. Tokių emocijų sugrąžinimas turėtų būti jūsų siekis per metines.

  1. Skirkite laiko tik sau ir antrajai pusei

Vaikai, giminės, draugai – visi šie žmonės yra be galo svarbūs, bet poros gyvenime kartais ima trūkti laiko tik dviese.

Šuniuką palikite pas tėvus, vaikus pristatykite seneliams

ar giminaičiams ir bent sykį per mėnesį pabūkite tik dviese. Nueikite į kiną, atkurkite pirmąjį savo pasimatymą, prisiminkite jaunas pašėlusias dienas ant galinės mašinos sėdynės ar tiesiog išvykite į trumpą kelionę.

Ilgai kartu esantiems

Jeigu kartu pavyko išgyventi daugiau nei 10 metų – jus reikėtų pasveikinti. Nuo 2005 metų Lietuvoje per 10 metų išsiskiria daugiau porų, nei susituokia, o Vakarų Europoje šie skaičiai dar mažiau palankūs santuokai. Toli gražu ne kiekvienam žmogui nusišypso sėkmė surasti savo sielos draugą. Visgi, kai ką verta žinoti ir poroms „veteranėms“.

  1. Nepamirškite miegamojo reikalų

Pasak statistikos, Europoje gerokai virš 50 procentų santuokų baigiasi skyrybomis. Žinote, kokį bendrą bruožą turi dauguma tų santuokų? Ogi jokio sekso. Vidutinio bei jauno amžiaus sutuoktiniai laimingiausi tada, kada mylisi bent 2-3 kartus per savaitę.

Galbūt jūsų fizinė išvaizda ir pasikeitė nuo to karto, kai pirmąsyk sugulėte, bet pasikeitimai irgi žavi. Vyresnės moterys gali būti tokios pat ugningos ir karštos, o vyresni vyrai neretai būna geresni lovoje, moka daugiau triukų. Svarbu, kad požiūris būtų tinkamas.

  1. Nesigėdykite to, kas esate iš tikrųjų

Per daug žmonių laukia to, kol pasensta, kad išbandytų kažką, ko visada norėjo. Jūsų pomėgiai negali būti užslėpti, nes tai vers jus jaustis nelaimingai.

Gyvenimas tikrai nesibaigia perkopus 40, 50 ar 60 metų, viskas priklauso nuo to, kaip į tai žiūrėsite. Amžius neturi nužeminti standartų kartelės. Taip nutikti gali kiekvienam, laikas leidžia mums apsiprasti ir susitaikyti su nemaloniomis mintimis. Žmonės net ir būdami vyresniame amžiuje kuria projektus bei verslus.

  1. Eikite į pasimatymus

Tyrimai rodo, kad poros, kurios kartu jau daugiau nei 14 metų, daugiau nei 77 procentų atvejų į pasimatymus ėjo rečiau nei sykį per mėnesį. Tai rimta bėda, kadangi taip santykiai neprogresuoja ir nejuda į priekį.

Seksas irgi negali išnykti. Nauji atradimai, laikas kartu ir įvairūs potyriai galbūt atrakins tai, ko jau seniai nejautėte bei padės išlaikyti tvirtą santuoką ar partnerystę.

Užsukę į restoraną galėsite paragauti talentingiausių šefų pagamintų patiekalų bei pasimėgauti tikro pasimatymo atmosfera.

Užsukite į teatrą – Lietuvoje turime tikrai daug pasaulinio ar tarptautinio pripažinimo sulaukusių režisierių.

Tiems, kurių santykiai šiuo metu išbandymų kelyje

Kartais sunku neneigti fakto, jog santykiams šiuo metu yra labai sunkus periodas. Stebuklo laukti neverta, reikia veikti. Ką galima pabandyti „buksuojantiems“ santykiams?

  1. Visiškai paatviraukite

Būdami tikrai nuoširdūs, nemėgindami teisinti savęs ar teisti kito, o tiesiog dedami kortas ant stalo negalite būti nežavūs.

Neatradus motyvacijos stengtis arba supratus, jog santykiai su šiuo žmogumi ne jums, galbūt viską reikėtų baigti ir romantikos pradėti ieškoti kitų, ja dalintis pasiruošusių žmonių glėbyje?

VISOMS POROMS

Kai ką galima patarti daryti tikrai kiekvienai porai, nepriklausomai nuo laiko, praleisto kartu, partnerių lyties, turtinės ar socialinės padėties bei kitų faktorių.

  1. Saikingai negailėti nieko savo mylimiesiems

Kodėl saikingai? Todėl, nes ilguoju laikotarpiu besaikė meilė nėra sveika nei jums, nei jūsų mylimiesiems. Gailėti negalima, tačiau besaikis davimas irgi kenkia.

Taigi, tikimės, kad poros pasisems gerų idėjų bei pozityvių minčių. Savitarpio supratimas, besąlygiškas dėmesys, meilė, artumas, nuo kurių neatsiejamas ir seksas – patys svarbiausi harmoningų bei sėkmingų santykių ingredientai. Jeigu tinkamai kreipsite dėmesį į šiuos dalykėlius, romantiškų akimirkų nestokosite ir šiemet, ir daugelį dešimtmečių ateityje.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)