Spausdinti šį puslapį

Stogo šiltinimas – viskas, ką būtina žinoti

Kiekvienas namų šeimininkas nori, kad jų būstas būtų energiškai efektyvus. Atsižvelgus į naujai statomus pastatus, šiais laikais jie jau turėtų atitikti A energinį naudingumą, bet vis daugiau žmonių, ypatingai tie, kurie stato būstą sau, jau stengiasi suprojektuoti kur kas aukštesnės energingumo klasės būstus. Tam, kad pasiektume tokį energinį efektyvumą, būtina ypatingą dėmesį skirti stogo apšiltinimui. Žemiau pateikiame patarimus, padėsiančius Jums efektyviai apšiltinti Jūsų būsto stogą.

Energinio efektyvumo standartus atitinkantis namas yra daug patrauklesnis. Pirmas ir bene svarbiausias energetiškai efektyvių namų aspektas - tai mažesnės šildymo išlaidos, tačiau egzistuoja gausybė ir kitų energetiškai efektyvaus būsto privalumų. Pastato kokybiška konstrukcija ir apšiltinimas apsaugo namus nuo skersvėjo ir sukuria tobulą, šiltą ir jaukią aplinką.

Dauguma namų turi šlaitinius stogus. Tinkamai apšiltinus tokias patalpas galima paliepę paversti dar vienu, šiltu ir patogiu kambariu, o vasaros metu ji išsiskirs savo jaukumu ir taip trokštamu vėsumu. Prieš atliekant apšiltinimą, labai svarbu žinoti, kokios bus jūsų išlaidos. Atsižvelgus į finansinę padėtį galite rinktis įvairiausius apšiltinimo būdus. Labai svarbu žinoti, kokių savybių tikitės iš apšiltinimo bei nepamiršti, kad jeigu apšiltinimo darbų imsitės ne jūs, tai visas procesas jums kainuos dar daugiau.

Vienų medžiagų užtenka padengti plonučiu sluoksniu, bet kitoms dažnai tenka padidinti gegnių aukštį. Mineralinė vata yra pigiausias apšiltinimo variantas, tačiau laikui bėgant, dėl drėgmės ji gali prarasti savo savybes. Medžio ir kanapių vata yra ekologiška, nekeičia savo formos ir turi gerą atsparumą drėgmei, kas yra didelis pliusas apšiltinant namą. Neseniai išpopuliarėjusi ekovata pasižymi savo atsparumu tiek ugniai, tiek drėgmei, tačiau norintiems apšiltinti namus šia medžiaga reikės specialios technikos, kas gali nemažai kainuoti. Akmens vata taip pat nekeičia formos ir yra nedegi, tačiau neekologiškumas bei neatsparumas drėgmei neigiamai įtakos jūsų namus. Stogo šiltinimas vata gali atrodyti kaip labai painus procesas, tačiau jei nežinote, kokį būdą išsirinkti, viena iš optimaliausių medžiagų – tai Rockwool mineralinė akmens vata, kuri taip pat tinka ir kitiems apšiltinimo darbams. Šiltinti stogą akmens vata ne visada yra geriausias pasirinkimas, tačiau dėl nedidelės kainos ji yra naudojama labai plačiai. Termovata yra vienas moderniausių šiltinimo būdų. Ši medžiaga yra purškiama, o jos sandarumui neprilygsta niekas. Didžiausi jos trūkumai – tai degumas bei aukšta kaina.

Namo apšiltinimas naudojant purškiamas sistemas visada bus brangesnis, kadangi šį darbą turėtų atlikti specialistai naudojant sudėtingas technikas, tad šis darbas taip pat nemažai kainuos. Apšiltinti namus su akmens vata yra kur kas paprasčiau, kadangi šį darbą galite atlikti patys. Apšiltinimo medžiagų pasirinkimas yra labai platus, tad norint išsirinkti tinkamą variantą svarbiausia yra atsižvelgti į poreikius bei finansines galimybes.

Už informacija dėkojame Rockwool.lt kolektyvui.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)