Spausdinti šį puslapį

Apie vestuves, kai jaunoji laukiasi. Nuo suknelės iki kitų smulkmenų

Šiais laikais nėščia jaunoji yra gana natūrali praktika. Kadangi daugelis porų apsigyvena kartu anksčiau nei susituokia, o nenori vaikelio gimdyti ne santuokoje – besilaukianti būsima žmona nieko nebestebina. Juolab, šventės organizatoriai labai lanksčiai žiūri į tokias nuotakas ir stengiasi joms suorganizuoti ne tik įspūdingas, tačiau ir per daug nevarginančias vestuves.

Žinoma, kiekvienas atvejis yra individualus. Vienos nuotakos jaučiasi labai gerai, o kitas nuolatos pykina, tad planuojant vestuves reikia vertinti individualius kriterijus.

Nuotakos išvaizda

Nepriklausomai nuo to – nuotaka laukiasi ar ne, tačiau visos jos nori atrodyti tobulai. Vestuvinių suknelių kaina nekinta nuo to, ar suknelė skirta nėščiai moteriai, ar ne, tad šiuo atveju reikia vertinti visai kitus niuansus. Specialistai pataria rinktis sukneles iš natūralios medžiagos, kadangi tokios maloniau glunda prie kūno. Žinoma, venkite suknelių su korsetai bei tokių, kurios labai sunkios, torto tipo. Daugiau dėmesio skirkite avalynei. Nebūtina dėtis aukštakulnių, kad prie altoriaus plauktumėte kaip gulbė. Puikiai tiks ir patogūs mokasinai. Rankose laikoma gėlių puokštė neturėtų skleisti labai stipraus aromato.

Nuotaka šventės metu

Planuojant vestuves reikia kuo daugiau dėmesio skirti nuotakai, tačiau nepamiršti, kad ji neprivalo dalyvauti visuose  „etapuose“. Šiek tiek daugiau dėmesio reikia skirti maistui, kad ir jaunoji galėtų gardžiuotis patiekalais, kurie jai nekelia šleikštulio. Taip pat pasirūpinti nealkoholiniu šampanu, kadangi taurę pakelti tikrai norėsis. Galiausiai, paruošti vietą, kurioje jaunoji gali ilsėtis, kai, pavyzdžiui, jai paskaus nugarą.

Apskritai – nereikia jai skirti daug dėmesio, jei ji to nenori.

Keli esminiai patarimai

  • Rūkymui skirta zona turėtų būti kuo toliau nuo stalo, šokių aiktelės bei kitų pagrindinių vietų, kuriose tikėtina, kad bus jaunoji.
  • Jeigu šventės metu samdotės muzikantus bei vedėjus – tokiu atveju būtinai reikia juos informuoti, kad jaunoji laukiasi. Tuomet nebus nejaukių momentų, kai jie primygtinai reikalaus, kad jaunieji sušoktų šokį, tačiau fiziškai gali to nepavykti padaryti.
  • Svarbiausia nelysti prie jaunosios, jeigu ji blogai jaučiasi. Duokite jai erdvės ir oro. Tai labai aktualu tokiu atveju, kai šventė vyksta dar pirmame nėštumo trimestre, kadangi dažna moteris skundžiasi pykinimu, blogumu ir panašiai.
  • Fotosesija taip pat turi būti paprastesnė ir per daug nealinanti. Ypač, jeigu pasirinkta kaitri diena.
  • Jeigu vestuvės karštą vasaros dieną – tokiu atveju pasirūpinkite kondicionieriais bei ledukais, kurie turi būti nuotakos buvimo vietoje. Tačiau žiūrėkite, kad jos per neperpūstų.

Net ir tokiu atveju, jeigu jaunoji laukiasi – vestuvių šventė gali būti labai smagi. Svarbiausia išsakyti svečiams, kad jie atsipalaiduotų ir smagiai leistų laiką per daug akimis nesekdami nuotakos, kuria pasirūpins artimiausieji.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)