Spausdinti šį puslapį

Poilsis Palangoje: 5 vietos, kurias Palangoje aplankyti tiesiog būtina

Poilsis Palangoje turbūt yra gerai pažįstamas kiekvienam lietuviui. Dažniau ar rečiau visiems tikriausiai teko pabuvoti, lankytis ar net kasmet poilsiauti žymiausiame Lietuvos pajūrio kurorte. Nors dydžiu šis, prie Baltijos jūros įsikūręs miestas ir nepatenka tarp didžiausių Lietuvos gyvenviečių, bet tikrai turi pasiūlyti, ką pamatyti. Šis straipsnis padės pažinti ar atrasti tas vietas, kurių neaplankyti Palangoje būtų tikra nuodėmė.

Gintaro muziejus, Tiškevičių rūmai bei Botanikos sodas

Net trys objektai viename. Tačiau jie visi yra vienoje vietoje. Neorenesanso stiliaus rūmuose gyveno vieni žymiausių Lietuvos didikų – Tiškevičiai. Dabar rūmai yra paversti Gintaro muziejumi, o pati rūmų teritorija tapo gražiu ir puoselėjamu botanikos sodu. Tai šiokia tokia ramybės oazė, kur galima pabėgti nuo jūros ošimo ar turistų triukšmo ir atsipalaiduoti žalios gamtos apsuptyje. Tikrų tikriausias poilsis Palangoje. Pats muziejus yra itin gerai vertinamas tarp užsienio bei vietinių turistų, todėl jį aplankyti verta ir smagu!

Birutės kalnas

Viena istoriškiausių lankytinų vietų visame Palangos mieste ir aplinkinėse vietovėse. Ant Birutės kalno stūkso Birutės koplyčia, kuri čia stovi jau daugiau nei 150 metų. Seniau ant šio kalno ir šalia jo vykdavo pagoniškos apeigos, būtent dėl to ši vieta yra laikoma sakralia ir šventa. Kalną supa šventas pušynas, todėl atvykę pasikrausite geros energijos bei pozityvo. Ne veltui būtent šis kalnas apipintas legendomis. Užlipus į viršų atsiveria pasakiškas peizažas, kurį verta įamžinti.

Palangos tiltas + saulėlydis

Kai kas saulėlydžio stebėjimą pavadintų nuvalkiota romantika, bet daugelyje užsienio kurortų saulė, besileidžianti į jūrą, yra tikra retenybė, todėl sugrįžus iš svečių šalių pradėsi vertinti tai, ką turime Lietuvoje. Iš tiesų Palangos tiltas yra viena ikoniškiausių pačios Palangos miesto vietų. Čia žvejai ir turistai gaudo laimikius. Skirtingus, be abejo, tačiau rezultatas tas pats – šypsena veide. Su mylimuoju ar artimaisiais galite pasimėgauti dangaus raudoniu ir po truputėlį besileidžiančia saule jūros apsuptyje.

J. Basanavičiaus gatvė

Tai yra ta vieta, kur verda visas miesto gyvenimas. Ryte, dieną ir vakare čia veikia įvairūs restoranai, siūlantys paragauti skirtingų virtuvių patiekalų. Yra ir barų bei naktinių klubų, kuriuose galima smagiai praleisti vakarą, o taip pat rasite ir dažnai vykstančių koncertų, pasirodymų bei šou. Nors kiekvieną dieną čia leisti laiką tikriausiai gali pabosti dėl J. Basanavičiaus gatvėje esančio per didelio šurmulio, atsikvėpti bei pasimėgauti maistu, gėrimais ir draugija labiausiai tinka būtent centrinėje Palangos miesto gatvėje.

Poilsis Palangos paplūdimys

Poilsio Palangoje neįsivaizduojame be pajūrio? Kadangi Palangos paplūdimys įprastą kaitrią vasaros dieną yra toli gražu ne tuščias, čia pasijaus tikra kurortų dvasia su jūros ošimu ir vaikų klegesiu. Jeigu mėgstate nuošalumą, ramybę – atsitraukite į kopas, kur galėsite pasislėpti nuo įprasto paplūdimio šurmulio ir pasimėgauti saule. Na, o rudeniop ar pavasarį taip pat galima čia atvykti - pasimėgauti saulėlydžiu ar pasidaryti pikniką pajūryje. Tik nepamirškite šiltesnės aprangos ir pledo!

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)