Šeimos centras kol kas – be vadovo

Ukmergėje neatsiranda žmogaus, norinčio ir galinčio užimti Ukmergės šeimos centro direktoriaus pareigas. Rajono savivaldybės administracija jau antrą kartą nesėkmingai skelbė konkursą į šios viešosios įstaigos vadovo pareigas.

Pastarąjį kartą dokumentus dėl darbo pretendentams galima buvo teikti iki kovo 8-osios. Tačiau komisijai niekas jų nepateikė.

VšĮ Ukmergės šeimos centro direktoriaus darbuotojo (pagal darbo sutartį) konkursas prieš tai buvo skelbtas praėjusių metų gruodį. Tuomet dokumentus buvo pateikę du pretendentai, tačiau nė vienas jų nesurinko reikiamo balų skaičiaus ir konkurso nelaimėjo.

Šios pozicijos pareigybės aprašyme skelbiama, kad direktorius tiesiogiai pavaldus rajono savivaldybės merui.

Pažymima, kad darbuotojas, einantis šias pareigas, be kita ko, turi turėti aukštąjį universitetinį arba jam prilygintą išsilavinimą, ne mažesnę kaip 1 metų vadovaujamo darbo patirtį, mokėti anglų kalbą pažengusio vartotojo lygmens B2 lygiu, išmanyti įstatymus ir teisės aktus.

Nepaisant to, kad vadovo neturi, įstaiga vykdo veiklas ir bendrauja su rajono šeimomis.

2016 metais įsteigtos, o nuo 2017-ųjų veikiančios įstaigos koordinatorė Jurgita Vijūnė sako, kad dirba su jaunomis besilaukiančiomis ir vaikelius auginančiomis šeimomis.

Vienuolyno gatvėje esančiose patalpose rengiami susitikimai, paskaitos, įvairūs mokymai, vykdoma projektinė veikla. Įstaiga gyvuoja iš savivaldybės biudžeto skiriamų ir projektinių lėšų.

Idėja Ukmergėje įsteigti Šeimos centrą gimė prieš dešimtmetį, kai buvo pradėtas įgyvendinti bendras tarptautinis projektas „Pilnavertis vaikų augimas“ su Herljungos savivaldybe Švedijoje ir Podolės Kameneco miestu Ukrainoje.

Ukmergiškiai tuomet ne kartą vyko į Švedijoje esantį Šeimos centrą, kuriame registruojamos besilaukiančios vaikų šeimos, jos konsultuojamos, vykdoma vaiko vystymosi stebėsena, stebima motinos sveikata.

Panašią veiklą planuota vykdyti ir Ukmergėje.

Planuota, kad besilaukianti moteris būtų iš karto nukreipiama į Šeimos centrą. Čia specialistai teiktų socialinio įgūdžių ugdymo paslaugas, rengtų mokymus, teiktų psichologinę pagalbą. Svarstyta vykdyti ir profilaktinį darbą, skiepijimus. Planuota, kad šeimos centre dirbtų akušeris ginekologas, psichologas, kiti specialistai.

Šeimos centrą buvo numatyta kurti šalia ligoninės esančiame pastate. Tačiau šie planai kol kas liko tik popieriuje. Dėl lėšų stygiaus pernai rudenį rajono savivaldybės taryba sustabdė projektą, kuriuo planuota įkurti Šeimos centro patalpas Vytauto gatvėje, o į rekonstrukciją investuoti 700 tūkst. eurų.

Kadangi biudžete pritrūko pinigų visiems suplanuotiems rajono ES lėšomis finansuojamiems projektams, pasirinkti tik prioritetiniai, o dėl Šeimos centro patalpų kol kas nutarta palūkėti.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+12 # Atsakingas pilietis 2019-03-20 08:46
Straipsnyje mineta persona neturi vadovaujamojo darbo patirties, todel dalyvauti konkurse negalejo.
Tam buvo sukurptas planas - atmesti visu paraiskas, kad mineta ponia uzimdama laikinai einancio direktoriaus pareigas galetu "uzsiauginti" taip reikalinga patirti.
Paprasta, kaip 2×2. Reik tik pazinoti tinkamus zmones.
O kam reikalinga si istaiga?? Kas atsakys??
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+10 # STT 2019-03-20 09:02
Pasiliui galma, gelumbauskam negeda, tai ko kt.durnesni?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+9 # pagalvokim... 2019-03-20 22:44
Kodėl dabar ir kas bus :lol: :lol: :lol: ? Kaip viskas po rinkimų gražiai deliojas :lol: :lol: :lol: :lol:
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų