Spausdinti šį puslapį

Nuo implantacijos iškart ištraukus dantį iki protezo, fiksuoto ant 4 implantų

Implantuojanti gydytoja odontologė Vida Laurinonienė, su dantų implantais dirbanti jau beveik dešimtmetį ir šypsenas sugrąžinusi šimtams pacientų. Implantuojanti gydytoja odontologė Vida Laurinonienė, su dantų implantais dirbanti jau beveik dešimtmetį ir šypsenas sugrąžinusi šimtams pacientų.

Šiuolaikinės odontologinio gydymo metodikos prarastus dantis siūlo atkurti ne tik protezuojant ir plombuojant, bet ir implantuojant dantis.

Plačiau apie dantų implantus ir protezavimo galimybes ant implantų pasakoja odontologijos klinikos „Estetinė odontologija“ gydytojos odontologės Dovilė Deksnienė, Aušrinė Šidlauskaitė, Aušrinė Juršėnaitė ir implantuojanti gydytoja odontologė Vida Laurinonienė, su dantų implantais dirbanti jau beveik dešimtmetį ir šypsenas sugrąžinusi šimtams pacientų.

Odontologijos klinika „Estetinė odontologija“ pacientams siūlo pažangias gydymo technologijas.

Vienas iš šiuolaikiškiausių ir sėkmingiausių prarastų dantų atkūrimo metodų – dantų implantacija. Implantai pasaulyje naudojami jau daugiau nei 50 metų, tai aukščiausias odontologijos mokslo pasiekimas atkuriant prarastus dantis. Savo savybėmis implantuotas dantis yra tapatus žmogaus natūraliems dantims, implantu išsaugoma žmogaus sveikata ir grožis.

„Dantų implantacija iš esmės nėra skausminga procedūra. Implantavimo metu naudojama vietinė nejautra, taip pat kaip ir šalinant dantis. Tačiau ši procedūra iš gydytojo odontologo reikalauja žinių, patirties bei nuolatinio tobulėjimo“, – pabrėžia gydytoja odontologė Dovilė Deksnienė.

Odontologijos klinika „Estetinė odontologija“ bendradarbiauja su vienais didžiausių pasaulyje implantų gamintojų: „Straumann“ (Šveicarija), „Megagen“ (Pietų Korėja) ir „Neodent“ (Brazilija).

Nauja šypsena tą pačią dieną

Pacientai lieka patenkinti, kai implantacijos procedūra netrunka ilgai ir pakanka tik kelių vizitų. Dėl savo unikalios formos implantai neretai gali būti sriegiami iškart po natūralaus danties pašalinimo, tai suteikia galimybę išvengti papildomų vizitų.

„Danties šalinimas ir implanto sriegimas to paties vizito metu yra pats palankiausias gydymo metodas pacientui, nes nebereikalingos jokios papildomos chirurginės intervencijos ateityje ir ženkliai sumažėja pats gyjimo laikotarpis. Mūsų darbo praktikoje tai kasdienė procedūra. Bet norėčiau paminėti, kad šis būdas taikomas ne visais atvejais, todėl visuomet būtina konsultacija ir ištyrimas“, – sako implantuojanti gydytoja Vida Laurinonienė. Pirminės apžiūros metu nustatoma paciento kaulo bei dantenų sveikata ir, jeigu sąlygos tinkamos, gali būti taikoma momentinė implantacija. Maža to, esant tinkamoms sąlygoms, ant implanto gali būti iš karto pritaikomas ir laikinas danties vainikėlis, todėl pacientas jau tą pačią dieną džiaugiasi nauju dantimi.

Implantacija, kai nėra kaulo

Ilgesnį laiką neturėjus danties įvyksta natūralaus kaulo tirpimas, todėl kuo ilgiau yra laukiama, tuo mažiau kaulo lieka. Anksčiau dažnai implanto nebuvo galima sriegti dėl kaulo tirpimo arba reikėdavo pirma atkurti kaulą ir tik tuomet, dažnai po metų, sriegti implantą. „Šiuolaikinių implantų specialus paviršius ir forma leidžia rinktis gydymą implantais net ir tais atvejais, kai kaulinio audinio yra likę mažai, ir dažniausiai neprireikia papildomų kaulo priauginimo procedūrų, kurios turi didesnę komplikacijų tikimybę bei visas procesas tampa ilgesnis ir sudėtingesnis“, – sako implantuojanti gydytoja odontologė Vida Laurinonienė.

Implantai išimamiems protezams fiksuoti

„Vyresnio amžiaus pacientai dažnai skundžiasi nesilaikančiais protezais burnoje, kai dėl nutirpusio kaulo protezas kalbant ar valgant juda. Siekiant padėti pacientams įsriegiame 2 implantus ir pritaikome jau turimus protezus. Tokiais atvejais implantai labai stabiliai fiksuoja protezą, galima normaliai kramtyti, nebijant, kad protezas judės“, –  teigia gydytoja odontologė Aušrinė Šidlauskaitė.

Viso žandikaulio dantų atkūrimas naudojant tik 4 implantus

Dėl naujos kartos implantų yra galimybė sugrąžinti sveiką šypseną ir visiškai bedančius žandikaulius turintiems pacientams, lankui atstatyti panaudojant tik 4 implantus. Tokiu būdu atkurta šypsena nevargina, leidžia laisvai kramtyti ir šypsotis, prie implantų pritvirtintų dantų nereikia išiminėti ir tokia konstrukcija nereikalauja specifinės priežiūros, nesidėvi dėl nuolatinio išėmimo. „Jei paciento sveikatos būklė leidžia implantacijai panaudoti tik 4 implantus,  ženkliai taupomi paciento pinigai, o tai yra dar viena priežastis šypsenai“, – teigia protezuojanti gydytoja odontologė Aušrinė Juršėnaitė.

Dantų implantavimas su galimybe išsimokėti

Odontologijos klinikoje „Estetinė odontologija“ dantis galima gydytis ir išsimokėtinai – taip pacientui sudaromos palankios sąlygos džiaugtis šypsena jau šiandien. Atsiskaityti išsimokėtinai (taikant pacientui patogų mokėjimo planą) galima už daugelį dantų gydymo procedūrų. „Paprastai išsimokėtinai pacientai atsiskaito už brangesnes dantų gydymo paslaugas, pavyzdžiui, dantų implantus, protezavimą, – tai patogu, nes šypsotis galima pradėti anksčiau, nei sutaupytumėte tam tikrą pinigų sumą“, – šypsosi klinikos administratorė.

„Estetinė odontologija“, įsikūrusi Vytauto g. 10-10, Ukmergėje, kviečia visus norinčius NEMOKAMAI pasikonsultuoti dėl dantų implantavimo ir protezavimo. Būtina išankstinė registracija telefonu 8 614 96000. Vietų skaičius ribotas, paskubėkite registruotis!

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)