Seminare – apie ES, Lietuvos pasiekimus ir perspektyvas

Seminaro dalyviai ir svečiai. Seminaro dalyviai ir svečiai.

Gegužės 1-ąją minime Lietuvos įstojimo į Europos Sąjungą dieną. Šiemet sukanka jau 15 metų nuo šio šaliai svarbaus įvykio.

Artėjant sukakčiai Europos Parlamento biuro Lietuvoje ir Europos Komisijos atstovybė drauge su Lietuvos žurnalistų sąjunga surengė seminarą regioninės žiniasklaidos atstovams „Lietuva Europos Sąjungoje: pasiekimai ir perspektyvos“.

Susitikime „Europa kryžkelėje: ar neiškrisime iš vežimo?“ užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius pažymėjo, kad per visus praėjusius metus iš ES Lietuva sulaukė per 10 milijardų eurų paramos. Be to, gavome kitą neįkainojamą duotybę – asmens judėjimo laisvę.

Ekonomistai paskaičiavo, kad mūsų šalies vieno į ES biudžetą įdėto euro grąža – keturi eurai. Nesame šalis donorė, tad ligi šiol naudojamės turtingesnių kaimynių parama. Tačiau artėja periodas, kai parama mažės ir taps gerokai kuklesnė. 

Europos Parlamento biuro Lietuvoje vadovė Daiva Jakaitė kalbėjo apie artėjančius Europos Parlamento rinkimus, ko iš jų galima tikėtis. Dalijosi įžvalgomis, kad vis garsiau pasireiškiančios euroskeptiškos jėgos nesugeba vienytis. Paragino deramai įvertinti šių rinkimų svarbą. Turime 11 europarlamentarų, tad dera labai apgalvotai priimti sprendimą, kokius politikus rinkti į šiuos postus.  

Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje vadovas Arnoldas Pranckevičius kalbėjo apie „Brexitą“ ir tai, kas Europos laukia po jo. Mano, kad viskas dar yra įmanoma, net ir išėjimo proceso sustabdymas.

Rytų Europos studijų centro direktorius Linas Kojala neseniai visuomenę nustebino itin didelio populiarumo sulaukusia knyga „Europa? Pokalbiai su prezidentais, ministrais, patarėjais ir taksistais apie mūsų ateitį“. Pasak svečio, knygos populiarumas pažymi, kad ši tema nėra nuobodi, o atvirkščiai – aktuali ir dominanti daugelį žmonių.

Apie žiniasklaidos vartojimą informacinio triukšmo pasaulyje seminare kalbėjo viešųjų ryšių specialistas Arijus Katauskas ir BNS vyriausiasis redaktorius Vaidotas Beniušis, apie Lietuvos regionus ir geresnių laikų viltį – Vilniaus universiteto partnerystės docentas Tautvydas Marčiulaitis.

Susirinkusiesiems pristatytas leidinys „Žmonės, kurie saugo Europą“. Dalyvavo jos herojai: „Carito“ užsieniečių integracijos programos vadovė, Gintarė Skuodytė ir Vilniaus teritorinės muitinės Mobiliosios grupės posto vyr. inspektorius Dovydas Mazaliauskas.

Savo pastebėjimais dalijosi Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje vadovas Arnoldas Pranckevičius.

Apie artėjančius Europos Parlamento rinkimus ir tai, ką svarbu žinoti, kalbėjo Europos Parlamento biuro Lietuvoje atstovai, Europos išorės veiksmų tarnybos Rytų strateginės komunikacijos grupės atstovė Raimonda Miglinaitė bei politikos stebėsenos tinklo „Žinau, ką renku“ atstovai.

Dvi dienas trukusiame seminare dalyvavo gausus būrys – per 60 dalyvių, dirbančių šalies miestų ir rajonų leidiniuose.

Jiems buvo surengtos ekskursijos į LRT, Delfi.lt, BNS ir 15min.lt redakcijas bei galimybė susipažinti su nacionalinės žiniasklaidos kolegų darbu.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų