Spausdinti šį puslapį

Renkamės garso aparatūrą namams: į ką atkreipti dėmesį?

Žiūrėdami filmą ar koncertą per paprastą televizorių ir prijungę profesionalią garso sistemą, iškart pajusite skirtumą. Ir nors namų kino sistema nelaikoma būtinuoju pirkiniu, akivaizdu – kolonėlės perteikia net pačius subtiliausius garsus, sukuria ypatingą atmosferą, o filmas ar koncertas it vaivorykštė nušvinta visai kitomis spalvomis. Įsigiję kokybišką aparatūrą žmonės nebeįsivaizduoja, kad gali būti kitaip. Ar ir jūs ieškote patikimos garso aparatūros namams, tačiau nežinote, kurį variantą pasirinkti?

Atskaitos taškas – kambario dydis

Pirmiausia garso aparatūra namams pasirenkama priklausomai nuo kambario dydžio: vieni variantai tiks nedideliam miegamajam, kiti – erdviai su virtuve sujungtai svetainei.

Skiriasi ir kolonėlių dydžiai. Tradiciškai didesnės kolonėlės siejamos su geresne garso kokybe, tačiau šiuolaikiniai gamintojai patobulino technologijas, todėl net ir nedidelės ar vidutinio dydžio kolonėlės atkurs aukščiausios kokybės garsą, tik vienas niuansas – jų ir kaina bus aukštesnė.

Tiks bet kokiam interjerui

Garso sistemą šiandien galima puikiai priderinti prie interjero: pavyzdžiui, klasikiniame ar užuominų į retro stilių turinčiame interjere itin tinka namų kino sistema su medienos imitacijos, pavyzdžiui, riešuto spalvos kolonėlėmis, moderniame interjere – novatoriško dizaino namų kino kolonėlių sistema, o jei interjeras – minimalistinis, galima įsigyti lubose ar sienose paslepiamą sistemą.

Norint, kad technika derėtų tiek techniškai, tiek pagal stilių, paprasčiau įsigyti jau sukomplektuotą garso aparatūrą. Namų kino sistemos elementai puikiai dera tarpusavyje, o komplekte yra viskas, ko gali prireikti, tad nereikės ieškoti papildomų detalių.

Dažnai pirkėjai dvejoja, pirkti garso aparatūrą, ar visgi ne, nes baugina pats faktas, kad kambarį teks apsistatyti 5–6 kolonėlėmis. Tačiau yra garso sistemų, sukomplektuotų vos su dviem kolonėlėmis, o stiprintuvą galima laikyti spintelėje po televizoriumi.  

Kaip taisyklingai sustatyti kolonėles?

Jei įsigijote 5.1, 6.1 ar net 7.1 (5–7 kolonėlės ir stiprintuvas) sistemą, prireiks šiek tiek žinių, kaip taisyklingai komponuoti jos elementus. Taigi, priekinę pagrindinę kolonėlę statykite po televizoriumi arba kabinkite virš jo. Šoninės kolonėlės turėtų būti statomos vienodu atstumu nuo priekinės pagrindinės. Galines kolonėles patariama statyti už klausytojų nugaros ir sustatyti taip, kad jos „žiūrėtų“ viena į kitą. Žemųjų dažnių garsiakalbį galima statyti bet kurioje kambario vietoje, nes jis ištransliuoja garsą vienodai į visas puses.

Garso aparatūros namams kainos: ar verta taupyti?

Pati elementariausia garso aparatūra namams kainuoja vos kiek daugiau nei 100 €, tačiau pastaroji labiausiai pritaikyta klausytis muzikos. Vidutinės-geros kokybės namų kino sistemą įsigysite už 400 €: ji – universali, tinkama tiek žaidžiant žaidimus, tiek žiūrint filmus ar klausantis muzikos. Nepagailėję 600–700 €, turėsite ne tik profesionalią, bet ir be priekaištų 15–20 metų ar net ilgiau tarnausiančią ir nepriekaištingai garsą atkuriančią sistemą. Tad kai investicijos ilgalaikės, taupyti renkantis ekonomiškiausią variantą neverta.

Parengta pagal Muzikinis Garažas informaciją.

Reklama: grindinės kolonėlės

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)