Spausdinti šį puslapį

Nuostatos neatitinka įstatymo

Ukmergės rajono savivaldybės vietinės rinkliavos už komunalinių atliekų surinkimą iš atliekų turėtojų ir atliekų tvarkymą nuostatos kertasi su Rinkliavų įstatymu, tad jas būtina pakoreguoti.

Prie tokios išvados priėjo Vyriausybės atstovė Vilniaus apskrityje Vilda Vaičiūnienė.

Atsiųstame rašte rajono merui ir savivaldybės tarybai ji ragina pakeisti 2016 gruodžio 22 dieną patvirtintas nuostatas.

Jų 40 punkte nustatyta, jog vietinės rinkliavos lengvatos nustatomos savivaldybės tarybos sprendimu.

Tačiau Rinkliavų įstatyme nurodyta, kad savivaldybių tarybų tvirtinamose vietinės rinkliavos nuostatose nustatomos ir šios rinkliavos lengvatos. Taigi, įstatymas įpareigoja lengvatas nustatyti tame pačiame teisės akte.

Be to, pasak Vyriausybės atstovės, toks kaip pas mus reglamentavimas neatitinka principo, nurodančio, kad teisės aktuose nustatytas teisinis reguliavimas turi būti logiškas, nuoseklus, glaustas, nedviprasmiškas. Dabar gi neaišku, kokiam subjektui, kokiais atvejais gali būti taikomos lengvatos.

„Toks reglamentavimas kuria ir galimai neskaidrią lengvatų taikymo sistemą, nes iš formuluotės nėra aišku, ar tarybos sprendimas dėl lengvatos nustatymo būtų priimamas kiekvienu individualiu atveju“, – pažymima Vyriausybės atstovės teikime.

Ukmergės rajono savivaldybės tarybai siūloma pakeisti Ukmergės rajono savivaldybės vietinės rinkliavos už komunalinių atliekų surinkimą iš atliekų turėtojų ir atliekų tvarkymą nuostatų 40 punktą, aiškiai nustatant vietinės rinkliavos lengvatas arba nurodant, kad vietinės rinkliavos lengvatos netaikomos.

Šis teikimas turi būti apsvarstytas ne vėliau kaip per mėnesį nuo teikimo gavimo dienos.

Primenama, kad nepranešus apie teikimo įvykdymą ar atsisakius jį tenkinti bus kreiptasi į teismą.

Informacija dėl Vyriausybės atstovo Vilniaus apskrityje teikimo bus pristatyta šią savaitę vyksiančiame rajono savivaldybės tarybos neeiliniame posėdyje.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)