Spausdinti šį puslapį

Kokią dekoratyvinę kosmetiką rinktis turintiems jautrią odą?

Turintiems jautrią odą žmonėms dažniausiai prireikia kiek specifinės veido priežiūros. Net jei priskiriate savo odą normaliai, ji gali pasidaryti jautri šaltuoju metų laiku, nes dažna temperatūrų kaita, užterštumas, sausas oras nuolat dirgina odą ir gali kilti poreikis naudoti specialiai jautriai odai skirtus produktus.

Dažniausiai kosmetikos gamintojai išskiria jautrią odą kaip atskirą odos tipą. Reikia suprasti, kad dažnai sausa oda būna jautri, bet gali būti, kad tiek riebi ar mišri oda yra jautri. Visa naudojama kosmetika, tame tarpe ir dekoratyvinė, turi būti parinkta atsižvelgiant į problemiškumą. Yra keletas priežasčių, kodėl oda tampa jautria, bet mes apžvelgsime, kokią kosmetiką derėtų naudoti.

Naudojama kosmetika turi užtikrinti nuo vandens netekimo bei kompensuoti riebalų trūkumą. Jeigu tikrai būtina, reikia naudoti net gydomąją kosmetiką. Taip pat reikėtų kontroliuoti naudojamos kosmetikos kiekį ir ja nepiktnaudžiauti, kad nebūtų pabloginta odos būklė. Beveik kiekvienas gamintojas savo gaminių gamoje turi produktų skirtų jautriai odai. Taip pat reikėtų vengti priemonių su daug kvapiklių.

Jei galite rinktis, naudokite purškiamas kosmetikos priemones su terminiu vandeniu. Taip pat kuo mažiau veikite odą mechaniškai, naudokite tik minkštas popierines servetėles. Nakčiai bei kitu metu naudokite drėkinamuosius kremus su švelnia tekstūra. Jei esate sausoje, karštoje aplinkoje, kremą naudoti reikėtų dažniau. Dar nerekomenduojama piktnaudžiauti valomosiomis bei giluminėmis kaukėmis. Jei domitės kosmetikos sudėtimi, patartina vengti produktų, kurių sudėtyje yra alfa hidroksi rūgščių, tretinoino, retinalhedido. Eksperimentuojant su nauja kosmetika būtina nuolatos stebėti odos būklę ir jei kažkuri priemonė sukelia neaiškią reakciją, bandyti jos atsisakyti.

Mylėkite save, savo odą ir pastebėsite, kad tai pastebite ne tik jūs, bet ir aplinkiniai. Lengviausia odai prižiūrėti rinktis specialias linijas, skirtas jautriai odai. Bet kiekvienas odos tipas ir situacija yra individualus ir pamatysite tikrąją reakciją tik pabandę ant savęs. Jeigu reikalingas išsamesnis tyrimas ar niekaip nepavyksta gauti norimo rezultato, reikėtų kreiptis pas dermatologą ar kosmetologą, kad įvertintų situaciją iš esmės.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)