Spausdinti šį puslapį

Kokiais būdais vėsinti namus per vasaros karščius ?

Ne tik oro lauko temperatūra įtakoja, kaip šilta bus jūsų namų viduje. Langų dydis bei išsidėstymas saulės atžvilgiu, aukštų skaičius, stogo dangos tipas ir izoliacinė varža turi didelę įtaką vidaus temperatūrai.

Greičiausiai, jei skaitote šį straipsnį, tai statant jūsų namus nebuvo pagalvota apie oro kondicionavimo galimybę ir dabar tenka galvoti, kaip išsisukti nuo alinančių karščių. Pakeisti namų mikroklimatą įmanoma ir naudojant elementarius ventiliatorius arba daugiau funkcijų turinčius įrenginius.

Pradėkime nuo mūsų šalyje dar ne labai populiarių, bet kitur plačiai naudojamų šviestuvų ventiliatorių. Greičiausiai šis įrenginys daugeliui pažįstamas iš filmų scenų. Tokio prietaiso įrengimas nepareikalaus daugiau pastangų, nei paprasto šviestuvo pakeitimas. Valdymas taip pat patogus, vienu jungikliu sienoje įjungsite šviesą, o šalia esančiu reguliuosite ventilatoriaus greitį. Šis paprastas ir kitose šalyse pasitvirtinęs ventiliavimo būdas užtikrins, kad vėdinimas namuose vyktų sklandžiai, o naujas šviestuvas pagyvins namų interjerą. Dar vienas tokio sprendimo privalumas, kad neteks ieškoti, kur padėti ventiliatorių, jis visuomet bus paruoštas veikti. Žinoma, galima išsirinkti tinkamą šviestuvo dizainą, kad naujas įrenginys neatrodytų iššaukiančiai. Galbūt atrodo neįprastai, bet funkcionalumas bei stilius padaro šį įrenginį itin patraukliu.

Jei idėja apie ventiliatorių palubėje atrodo netinkama ir įsivaizduojate, kad ventiliatorius šaltuoju sezonu turėtų būti išneštas į sandėliuką, tokiu atveju taip pat yra iš ko pasirinkti. Pastatomi ventiliatoriai gaminami įvairių dizainų. Skirtingi modeliai turi įvairių funkcijų. Kai kurie yra pastatomi ant kojos, kurios aukštį bei ventiliavimo kryptį galima keisti. Kiti yra tiesiog pastatomi ant stalo ar kito paviršiaus aukščiau grindų lygio. Žinoma, viena iš populiariausių funkcijų, kurią turi daugelis ventiliatorių yra ventiliuojamo oro krypties keitimas. Ventiliatoriaus pajėgumą geriausiai charakterizuoja oro srauto kiekis, kuris nurodomas prie kiekvieno įrenginio. Brangesni ventiliatoriai taip pat turi nuotolinį valdymą arba kartu ir drėkina orą. Tai taip pat stipriai pakeičia jutiminę oro temperatūrą.

Verta pagalvoti apie ventiliatoriaus įsigijimą dar prieš didžiuosius karščius, nes kaip jau įprasta, žmonės tiesiog šluoja lentynas, kai jau nebeįmanoma kentėti be jų. Pirkdami anksčiau žinosite, kad už įrenginį nepermokate ir be vargo gausite norimą modelį.


Gali būti aktualu: Naktinės užuolaidos

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)