Patarimai, kaip prižiūrėti sportinę avalynę

Jeigu skaitote šį tekstą, tikriausiai nereikia kalbėti apie sportinių batelių pasiekimus madingumo viršūnėje. Jau ir taip aišku, kad šiais metais tai vienas madingiausių pasirinkimų prie bet kokios aprangos ir bet kokiai gyvenimo situacijai. Tai be abejonės yra patogiausia avalynė, kuri tinka tiek sportui, tiek kasdieniniam dėvėjimui.

Pradėkime nuo to, kokius sportinius batus pirkti ir kur galime rasti didžiausią jų asortimentą.

Dažniausiai galvojame, kad kiekviena sportinių batų kategorija priklauso pagal veiklą. Taip, jei ieškote batų specifiniam sportui, žinoma, geriausiai būtų ieškoti būtent tai veiklai skirtų batų. Tačiau, jei jums reikalingi patogūs batai kasdieniniam dėvėjimui, pasinaudokite patarimais, kaip išsirinkti kedus.

Didžiausią pasirinkimą ir sportinių batų asortimentą galime rasti internetinėse parduotuvėse. Vienoje vietoje galime matyti įvairios avalynės ir išsirinkti jums labiausiai patinkančią. Tereikia atidžiai paskaityti aprašymus ir išsimatavus pėdos dydį atitinkamai išsirinkti tinkamą avalynės dydį. Nauji kedai nebūtinai turi būti brangūs. Visada galima rasti kokybiškus ir gražius batus, kurie nustebins jus nedidele kaina.

Pasidalinsiu keliais patarimais, kaip prižiūrėti sportinę avalynę, kad ji kuo ilgiau išliktų ir atrodytų kaip nauja.

Jeigu tai firminiai sportbačiai, dažniausiai jie yra tikrai nepigūs ir jiems labai svarbi gera priežiūra. Trumpai aptarsime pagrindinius dalykus, kuriais remiantis turėtumėme prižiūrėti avalynę.

  1. Tik nusipirkus batus labai svarbu juos impregnuoti. Nesvarbu ar jie odiniai, ar medžiaginiai, visiems jiems reikia apsaugos ir tokių priemonių pasirinkimas yra didelis. O jei turi kelias skirtingas sportbačių poras, galima naudoti universalų batų impregnantą. Impregnantas labiausiai padeda nuo drėgmės ir purvo, todėl gerai pagalvokite apie priežiūros priemones. Jei tai, pavyzdžiui balti kedai, impregnavus juos, nereikės valyti po kiekvieno užsidėjimo.
  2. Labai svarbu su batais elgtis švelniai, niekada negalima jų stipriai trinti aštriu šepečiu, kad nepažeisti paviršiaus. Valymui ar plovimui naudok tik švelnias šluostes.
  3. Atsiradus dėmei neignoruokite. Kaip įmanoma dažniau valykite dėmes nuo batų. Jei uždelsite, vėliau jas išvalyti bus tik dar sunkiau. Naudokite specialias priemones ir švelnius šepetėliu, gali būti dantų šepetėlis. Jeigu pirmą kartą dėmė neišsivalė - pakartokite.
  4. Po valymo ar plovimo leiskite batams pilnai išdžiūti. Niekada negalima dėti ant radiatoriaus ar džiovinti plaukų džiovintuvą norint kuo greičiau išdžiovinti. Sportiniai batai dažniausiai džiūsta tikrai ilgai, tai jei jau norite bent šiek tiek pagreitinti džiovimo procesą, galite i bato vidų įdėti popierinių rankšluosčių, kurie sugers drėgmę greičiau.
  5. Jeigu turi galimybę turėti dvejus sportinius batelius, puiku! Labai pravartu juos kuo dažniau keisti. Nenešiokite tų pačių kedų dvi dienas iš eilės. Taip pataupysite ir batai atitarnaus ilgiau.
  6. Paskutinė ir svarbiausia taisyklė: neskalbti sportinių batelių skalbimo mašinoje. Kad ir nedidelė temperatūra, skalbimo mašina gali pakenkti batams. Stenkitės to nedaryti bent jau kol nauji kedai dar atrodo tikrai gerai.

Pasinaudoję šiais keliais paprastais patarimais išsaugosite savo kedus, kaip naujus, ilgiau.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų