Daugeliui grilius asocijuojasi tik su mėsos kepimu. Visgi, mes siūlome į grilinimą pasižiūrėti kur kas lanksčiau ir kur kas labiau kulinariniu žvilgsniu. Juk šiais laikais prekybos vietose galima rasti ne tik tradicinius, tačiau ir labai egzotiškus produktus, kurie suteiks grilinimui lauke daugiau malonumo!

Griliai – visiems metų laikams! Tai puiki galimybė kiekvieną dieną valgyti sveiką ir skanų maistą. O kas tai gali būti?

  • Lauko kepsninės labai puikiai pasitarnauja tokiu atveju, kai norite iškepti plėšomą česnakinę duoną su kumpiu ir sūriu. Papildomai naudokite česnakinį padažą ir įvairias žoleles. Kepti siūlome suvyniojus folijoje, BBQ.
  • Varškės sūris keptas lauže – puikus pasirinkimas ne tik vegetarams. Labiausiai vilioja kepto sūrio kvapas. Jis kvepia tarsi... mediena, tad siūlome kepti ant grotelių po kuriomis – tikros malkos.
  • Duona ant pagaliukų labai dažnai vadinama skautų maistu. Jai kepti puikiai tiks ir dujiniai įrenginiai, ir tie, kurie veikia medienos pagalba. Padarykite įprastą tešlą iš miltų, kiaušinių, vandens... ir gautą masę apvyniokite ant pagaliuko, kepkite.
  • Kesadilijos – nuostabus užkandis puikiai tinkantis gamtoje. Perlenkite įsigytas tortilijas ir jų viduje įdėkite kuo daugiau skirtingų ingredientų, kurie skleis savo sultis kepimo metu ir taip tortilija taps minkštesnė. Jos dažniausiai kepamos barbekiu, puikiai tiks ir dujinės kepsninės.
  • Griliai taip pat labai dažnai naudojami kepant daržovių iešmelius. Vėlgi, tai ne tik puikus pasirinkimas vegetarams, kurie taip pat nori mėgautis kepimo gamtoje malonumais, tačiau ir mėsėdžiams, kurie greta kepsnių nori kažkokio lengvo priedo. Tokiu atveju puikiai tinka šašlykinės viduje kepami pomidorai, svogūnai, paprikos, bulvės ir kitos daržovės.
  • Mėgstantiems saldžiai labai rekomenduojami kepti bananai. Ant vieno iešmo sudėkite supjaustytus banano griežinėlius, taip pat, zefyriukus. Labai skanu, jeigu uždėsite ir mažas šokolado drožles, kurios virš ugnies pradės lydytis ir taip padengs visą desertą skaniu šokoladu. Skonis nuostabus, o mediena suteiks papildomo aromato.
  • Griliai labai dažnai naudojami ir cukinijų kepimui. Daugelis teigia, kad toks cukinijų kepimas yra pats geriausias jų paruošimo būdas. Paprasčiausiai jos tampa traškios, tačiau ne per daug, išsaugo naudingąsias savybes, žinoma, puikiai atrodo, taigi, kelia apetitą.
  • Ant grotelių arba iešmų kepti obuoliai – dar vienas desertas. Mėgstamas ne tik dėl skonio, tačiau ir dėl to, kad kepti yra paprasčiausiai... smagu.

Ant griliaus galime kepti bet ką. Lygiai tuos pačius maisto produktus, kaip ir keptuvėje. Svarbiausia nuspręsti – kokio tipo kepimo įranga Jums labiausiai tinka ir užsisakius maksimaliai išnaudoti jos privalumus.

Įrangą siūlome pirkti internetu, nes tai sumažina kainą, tačiau kokybė išlieka tokia pat puiki.

Apsilankykite Imu perku internetinėje parduotuvėje ir išsirinkite svajonių grilių šiandien.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų