Spausdinti šį puslapį

Lietuvos rinktinė jau laikoma grupės favorite

Kinijoje jau visai netrukus startuos krepšinio fanų iš viso pasaulio itin laukiamas renginys – 2019 krepšinio čempionatas Kinijoje.

Šioms pirmenybėms aktyviai ruošiasi ir Lietuvos rinktinė, kuri, pasak ekspertų, jau pirmajame etape grumsis su itin pajėgiais varžovais. Turbūt ne veltui H grupė, kurioje žais Dainiaus Adomaičio auklėtiniai, yra vadinama mirtininkų grupe.

Tiesa, nors vasaros pradžioje situacija atrodė išties sudėtinga, dabar varžovai tokios didelės grėsmės nebekelia. Būtent apie tai ir pakalbėsime šiame straipsnyje.

Prieš tai prognozavo fiasko, dabar pirmą vietą grupėje

Krepšinio lažybos ir jų tikimybės dar liepos mėnesį spėjo, kad Lietuvos rinktinė nepateks į antrąjį grupių etapą. Tuomet buvo prognozuota, kad lietuviai užims trečią poziciją, visgi dabar situacija jau visai kita.

Lažybininkų manymu, Lietuvos rinktinė H grupėje turėtų užimti pirmą vietą, o tokios galimybės vertinamos maždaug 40 proc. Dabar spėjama, kad antri liks australai, treti Kanados krepšininkai, o paskutinę vietą grupėje užims Senegalo rinktinė.

Susilpnėjo visi oponentai


Situacija pasikeitė po to, kai paaiškėjo, jog visoms varžovėms grupėje negalės padėti itin svarbūs krepšininkai.

Senegalo rinktinėje nebus nei vieno iš dviejų Nacionalinėje krepšinio asociacijoje (NBA) rungtyniaujančių šalies krepšininkų, be to komandai nepadės ir buvęs Vilniaus „Ryto“ gynėjas, praėjusį sezoną puikiai Eurolygoje rungtyniavęs Calvinas Hannah. Didžiausia komandos žvaigždė pirmenybėse turėtų būti vasarą iš Kazanės „Uniks“ į Valensijos „Basket“ klubą persikėlęs vidurio puolėjas Maurice‘as Ndouras, tačiau klausimas ar to pakaks prieš galingus varžovus.

Australai į pirmenybes tikėjosi vežtis savo NBA žvaigždę Beną Simmonsą, pats krepšininkas ilgą laiką žadėjo, jog tikrai gins komandos garbę. Visgi, liepos pradžioje žaidėjas apsigalvojo ir nusprendė užuot atstovavęs gimtajai šaliai geriau pasiruošti naujajam NBA sezonui. Nepaisant to, australų nurašyti tikrai negalima – ši turi ilgus metus kartu žaidžiantį ir ne vieną skambią pergalę iškovojusį komandos branduolį. Be to, nereikia pamiršti, jog būtent australai sutriuškino lietuvius Rio De Žaneiro olimpinių žaidynių ketvirtfinalyje.

Ko tikėtis iš Kanados rinktinės šiuo metu pasakyti išties sunku. Faktas, jog jai šiai ekipai būtų pavykę suburti visus savo krepšininkus, ji būtų išties labai galinga. Dar prieš keletą mėnesių kanadiečiai tikėjosi savo sudėtyje turėti net 9 NBA krepšininkus, deja komanda sulaukė daugybės neigiamų atsakymų ir dabar šios lygos atstovų su Kanados apranga bus vos 2. Kaip skaudžiausias netektis reikėtų išskirti Minesotos „Timberwolves“ lyderį Andrew Wigginsą ir Tristaną Thompsoną iš Klivlendo „Cavaliers“ komandos. Tačiau net ir smarkiai nukaujavusi Kanados rinktinė turi skambių pavardžių, kaip, pavyzdžiui, buvęs Kauno „Žalgirio“ vedlys Kevinas Pangosas šiuo metu rungtyniaujantis „Barcelona“ klube.

Startas jau rugsėjo 1 dieną

Krepšinio čempionatas Kinijoje oficialiai startuos rugpjūčio 31 dieną, tuo tarpu pagal Lietuvos rinktinės tvarkaraštį, mūsų rinktinė kovas pradės viena diena vėliau – rugsėjo 1-ąją.

Pirmiausia mūsiškių laukia akistata prieš Senegalo krepšininkus, kitą dieną kausimės su Australijos rinktine, o pasirodymą grupėje baigsime prieš kanadiečius.

Jeigu pateksime į kitą etapą, tuomet laukia dar viena grupė. Tuo tarpu jeigu Lietuvos rinktinė pirmame etape liks 3 ar 4 pozicijoje, teks kautis tik dėl 17-osios pirmenybių vietos.

Kaip bus, pamatysime visai netrukus – faktas vienas Lietuvos rinktinė metais grumsis tik dėl pačių aukščiausių tikslų.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)