Spausdinti šį puslapį

Keli priedai, reikalingi kiekvienam dviratininkui

Dviračių kultūra Lietuvoje vis populiarėja. Didžiuosiuose miestuose, miškuose, lankytinose vietose bei net priemiesčiuose gana sparčiai auga dviračių takų bei dviračiams pritaikytų trasų skaičius. Tad natūralu, kad ir pradedančiųjų keliauti dviračiais galima sutikti vis dažniau. Neretai tiems žmonėms tenka per nemalonias arba nepatogias patirtis sužinoti, kokių gi aksesuarų ar priedų reikia, norint patogiai keliauti su dviračiu. Jūs net nepatikėsite, kaip tam tikra papildoma įranga palengvina keliones bei laiką, praleistą ant dviračio padaro daug malonesniu.

Laikiklis telefonui

Šiais laikais keliaujant nebereikia popierinio žemėlapio ar kompaso. Visa navigacija bei turizmui ir keliavimui naudinga informacija gali būti tiesiog išmaniajame telefone. Kai kurioms programėlėms net nebūtinas mobilaus interneto ryšys. Žemėlapius galite parsisiųsti ir naudoti tik vietos nustatymo funkciją bei patogiai keliauti. Tačiau rankoje laikyti telefoną yra nepatogu ir nesaugu. Tuo metu, kada minate ir vairuojate dviratį, abi rankos turėtų būti ant vairo. Būtent tam atvejui pasirūpinkite laikikliu telefonui. Labai padės ir neperšlampantis arba tvirtas dėklas. Jis – nelaimės atveju, apsaugos brangią techniką.

Kaina – nuo kelių iki keliasdešimt eurų.

Liemenė, atšvaitai bei šalmas

Būtinas akcentas keliaujant dviračiu – saugumas. Dėvėti liemenę ir turėti tinkamus atšvaitus būtina, ypač tamsiuoju paros metu. Šalmas taip pat yra be galo reikalingas priedas, galintis suminkštinti kritimą ar net apsaugoti gyvybę...

Jeigu liemenę galima patogiai pirkti ir per daug neatsižvelgiant į dydį, tai šalmą geriausia būtų pasimatuoti. Dirželiai, su kuriais šalmą užtvirtinate bei pati jo konstrukcija gali lemti tai, ar jis jums bus patogus, ar ne.

Komplekto kaina – 30-90 eur (priklausomai nuo gamintojo)

Pompa

Patikėkite, turbūt nesuskaičiuojamas kiekis kelionių dviračiais baigėsi per anksti, nes nuvykus į vietą paaiškėjo, kad padangoje nėra oro, o pompos niekas neturi. Ypač prieš važiuojant akmenuota ar labiau smėlėta trasa reikia pasirūpinti tinkamu padangų slėgiu. Netinkamai pripūstos padangos atsilieps važiavimo kokybei (gali labai kratyti arba gali būti itin sunku minti).

Pompa padės ne tik jums, ji gali išgelbėti kelionę nuo per ankstyvos baigties visiems.

Kaina - <15eur

Spyna

Dviratį gali pavogti. Tai gali padaryti ne tik užkietėjęs piktavalis, o ir išdykaujantys vaikai. Apsaugokite save nuo tokios nelaimės ir būtinai pasirūpinkite dviračių spyna. Nors rimtai nusiteikusio ilgapirščio ji neatbaidys, tačiau tada tikimybė, kad dviratis ims ir dings, kad ir viduryje baltos dienos – sumažėja. Dviratį su spyna galėsite prirakinti prie medžio, specialių laikiklių ar panaudosite savo išradingumą, kad rastumėte kitų sprendimų.

Kaina - ~10-100 eur

Laikiklis automobiliui

Problema, kurią žmonės dažnai pamiršta – pačių dviračių gabenimas. Jeigu esate Kaune ar Vilniuje, o norite pasivažinėti Kuršių Nerijoje, dviračius reikia nusigabenti iki vietos. Su automobiliu tai galite padaryti tik turėdami dviračių laikiklį. Autoviskas laikikliai – kokybiški, patvarūs bei parduodami gera kaina. Autoviskas.lt parduotuvėje rasite ant stogo arba ant automobilio kablio montuojamus įrenginius, kurie leis patogiai, saugiai ir talpiai nusigabenti dviračius į bet kurią ne tik Lietuvos, bet ir pasaulio vietą. Tam tikri vienetai nesunkiai gali būti iš laikiklių transformuojami ir į uždarą talpą (reikalui esant).

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)