Spausdinti šį puslapį

Greitos paskolos – patikimas problemos sprendimas

Realybė kartais prasilenkia su tikrąja tiesa. Ne išimtis tampa ir vartojimo kreditų niša, kurioje sklando daug nepagrįstų mitų apie laisvai dalijamus pinigus bedarbiams ir studentams. Tenka išgirsti daug keistų istorijų, kurios neigiamai vertina išduodamus kreditus, stengiantis motyvuoti tuo, kad greitas kreditas suteikiamas visiems norintiems, o jo palūkanos auga milžiniškais tempais.

Spauda vis inertiškiau pateikinėja istorijas apie sugriautus gyvenimus, tačiau retai sutiksite pozityviai išsakytą nuomonę apie tai, kaip kreditas išgelbėjo nuo dar didesnių bėdų. O tokių istorijų išgirsta patys kreditoriai, tačiau jos nėra viešinamos, stengiantis išsaugoti žmogaus privatumą. Naudos galima sulaukti teisingai elgiantis ir galvojant apie realias pasekmes. Bet kuriame gyvenimo etape nukentėti gali kiekvienas negalvojantis ką darantis, nebūtinai tai turėtų būti kreditas internetu, pasiskolintas neatsakingai.

Ar protinga skolintis?

Skolinimasis nėra vienas maloniausių gyvenimo patirčių. Greitas kreditas internetu taip pat, kaip ir banko teikiamos paslaugos, yra apmokestinamas. Kiekviena paslauga turi savus įkainius, paskaičiuotus pagal patiriamas išlaidas, įvertinant ketinamą gauti uždarbį. Todėl visi vartojimo kreditai šiuo metu vis dar yra išduodami aukštesnėmis palūkanomis, nei tai daro komerciniai bankai. Manote, kad skolintis yra neprotingas žingsnis? Nebūtinai, jeigu vartojamasis kreditas imamas išlaidoms padengti, kurios gali atnešti dar didesnius nuostolius. Skolinimąsi gali lemti situacija – nepatariama to daryti, jeigu poreikis nėra didelis. Svarbu suvokti, kad pinigai privalės būti grąžinti ir su palūkanomis.

Kada greitasis kreditas naudingiausias?

Atsakyti į šį klausimą yra sudėtinga, kadangi kiekvieno žmogaus situacija yra kaskart skirtinga. Nepiktnaudžiaujant galima gauti didžiausią teigiamą efektą iš pasiskolintų pinigų. Tarkime, jūs turite įdarbintus asmeninius pinigus, kurie jums neša papildomas pajamas (pavyzdžiui akcijos ar obligacijos, banko indėlis su aukštomis palūkanomis). Tačiau pritrūkote kelių šimtų litų padangoms įsigyti.  Saugumu rizikuoti negalima, juolab artėjant žiemai. Tokiu atveju kreditas internetu jums teiks didžiausią naudą, o patirtos išlaidos bus apmokamos gavus pajamas iš investuotų pinigų. Paskaičiavus paaiškėtų, kad pavyzdinis atvejis jums leis sutaupyti ir nepatirti nuostolių dėl indėlių sutarties nutraukimo. Greitasis vartojimo kreditas pirmą kartą skolinantis gali būti suteiktas be procentų, todėl išlaidos bus visiškai minimalios.

Kreditas internete ar skolinimasis iš draugų?

Kai kurie pasakytų, kad pasiskolinti iš draugų yra pigiau, tačiau sena liaudies patarlė sako: kur prasideda pinigai, ten draugystė baigiasi. Nepainiokite pinigų ir draugų pagalbos, kadangi galite sulaukti neigiamų pasekmių. Jūsų santykiai su kreditoriumi yra tik finansinis interesas, nesiejantis jokiais kitais ryšiais. Pradelstas mokėti kreditas nesukels jums tarpusavio emocijų, darančių žalą bendravimui. Na o kad nereiktų sukti galvos dėl trūkstamų pinigų paieškos svarbiausiais gyvenimo momentais, vertėtų pradėti taupyti.

Kaip išsirinkti geriausia kreditą?

Tam, kad gautumėte kreditą internetu geriausiomis sąlygomis, rekomenduojame pasinaudoti Altero.lt paskolų skaičiuokle. Užpildę paraišką, vos per keletą minučių gausite pasiūlymus iš didžiausių Lietuvoje veikiančių kredito bendrovių ir galėsite atsirinkti Jums geriausią sprendimą.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)