Prakalbo apie nemokamą viešajį transportą

Nuo kitų metų onkologinėmis ligomis sergantys ukmergiškiai už bilietus į miesto ir priemiesčių autobusus mokės mažiau.

Mėnesinis bilietas miesto autobusais jiems kainuos 4,60 euro, tai yra 80 proc. mažiau nei dabar. Be nuolaidos toks bilietas dabar kainuoja 23 eurus.

80 proc. pigiau kainuos ir vienkartinis bilietas.

Tam pritarta trečiadienį vykusiame savivaldybės tarybos posėdyje.

Tiesa, lengvatomis galės pasinaudoti tik turintys POLA – Pagalbos onkologiniams ligoniams asociacijos – išduotą kortelę bei pateikę asmens dokumentą.

POLA kortelė išduodama tiems, kam taikomas aktyvus gydymas – chemoterapija, radioterapija, chirurginis gydymas, imunoterapija.

Ukmergės rajone šiandien yra per 200 jos kortelių turėtojų.

POLA kortelę pateikę onkologinėmis ligomis sergantys ukmergiškiai galės pigiau naudotis ir baseino paslaugomis.

Nuolatinis bilietas į miesto baseiną jiems kainuos 25, vienkartinis apsilankymas – 3 eurus. Dabar abonentinis bilietas be nuolaidų kainuoja 45, vienkartinio apsilankymo – 5 eurus.

Paskaičiuota, jog jei POLA kortelių turėtojai pirktų pigesnius autobuso bilietus, Ukmergės autobusų parkas per mėnesį negautų apie 4 tūkst., per metus – apie 44 tūkst. eurų pajamų.

Tiesa, tokie skaičiavimai netikslūs, nes nežinia, kiek ligonių viešuoju transportu naudojasi.

Dėl nuolaidų atsiradusias išlaidas Autobusų parkui ir Sporto centrui savivaldybė kompensuos iš savo biudžeto.

Tačiau nagrinėjant šį klausimą prisiminti priešrinkiminiai kai kurių kandidatų pažadai.

Ar yra planų visiems keleiviams Ukmergės visuomeniniu transportu naudotis nemokamai“, – posėdyje tuos pažadus priminė socialdemokratas Kazys Grybauskas.

Meras Rolandas Janickas patvirtino, kad rinkiminėse programose tai tikrai buvo numatyta. Taip ne tik visi turėtų galimybę nemokamai naudotis viešuoju transportu, bet ir galbūt išsispręstų automobilių parkavimo problemos, sumažėtų oro tarša.

Bet tai brangus sumanymas, tad reikia svarstyti, iš kur rasti lėšų visuomeniniam transportui.

Švietimo, kultūros, sporto ir jaunimo reikalų komiteto pirmininkas Andrius Kalesnikas pažymėjo, kad link nemokamo transporto visiems be išimties ukmergiškiams einama žingsnis po žingsnio.

Mūsų rajono mokytojams jau suteikta teisė į  80 proc. nuolaidą viešajam transportui, svarstoma apie didesnes nuolaidas mokiniams.

Savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas taip pat atkreipė dėmesį, jog einama ta linkme ir stengsis priešrinkiminius pažadus įgyvendinti. Nors esą jei būtų žinojęs, koks įsiskolinęs rajono biudžetas, gal rinkiminėje programoje ir nebūtų to žadėjęs.

Socialdemokratas Arūnas Dudėnas pasiūlė šiam klausimui spręsti sudaryti darbo grupę ir atkreipė dėmesį, kad dabar visuomenė segmentuojama suteikiant važiavimo nuolaidas tai vieniems, tai kitiems.

Rajono meras Rolandas Janickas pažadėjo, kad tokia darbo grupė bus sudaryta.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

-2 # švabra 2019-12-02 21:20
ką reiškia nemokamas? nemokamas yra tik sūris pelių spąstuose ir tai tik antrai pelei. jei važiuojantysis nepirks bilieto, nereiškia, kad nemokamai. vis tiek reikės sumokėti iš biudžeto visų mūsų pinigais: transporto eksploatacija kainuos, kuro nemokamai irgi į baką degalinė nepils, vairuotojai neatlygintinai irgi nedirbs. tai ką reiškia nemokamas?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų