Klaidos, kurias dažniausiai daro bandantys įsidarbinti

Ieškantys darbo dažniausiai pamiršta įvertinti tai, kad šiais laikais darbdaviai turi galimybę pasitikrinti asmens patirtį, gyvenimo būdą, net charakterį internetu. Taip pat neįvertina to, jog tinkama apranga darbo pokalbio metu nurodo, kad žmogus atsakingai ruošiasi pokalbiui, taip pat, apgalvoti atsakymai į klausimus atskleidžia, kad pretendentas galvojo – ko jo gali klausti. Taigi, tinkamas pasiruošimas darbo pokalbiui apima labai daug smulkmenų, tad suprantama, kad reikia skirti šiek tiek laiko, jeigu norite būti tikras, kad pradėjus siųsti CV ir eiti į darbo pokalbius – greitai būsite pastebėtas.

Jeigu ieškote darbo – tokiu atveju peržiūrėti skelbimus siūlome čia: https://randu.lt/darbo-skelbimai/vilnius.O mes straipsnyje aptarsime kelis patarimus ir atskleiskime dažniausiai daromas klaidas, kurios trukdo susirasti tinkamiausią darbo vietą.

  •       Darbo pokalbis nereiškia, kad tikrai gausite darbą. Tad jeigu tam tikroje įmonėje reikia praeiti kelis etapus – nelaukite, kol visi jie baigiasi, kad galėtumėte apeliuoti į kitas darbo vietas. Suprantama, kad miksuojant yra lengva susimaišyti, tačiau bent jau keliose nepasimesite, tačiau tikrai padidinsite savo galimybes gauti darbą. Laukimas vienos arba kitos įmonės atsakymo – gadina Jūsų laiką. O net ir neigiamo atsakymo gali tekti laukti kelis mėnesius, kadangi kai kurie visai neskuba  ieškodami darbuotojo.
  •       Praktika rodo, kad personalo atrankos specialistai ir tuo pačiu direktoriai tikrai ne visada peržiūri potencialaus asmens gyvenimo aprašymą. Nenustebkite, kad Jūsų pradės klausinėti pasikartojančių klausimų, kurie yra Jūsų CV arba motyvaciniame. Klaida, kai žmonės parodo, kad jie įsižeidžia, jog darbdavys per mažai domėjosi jais. Nepamirškite, kad kasdien peržiūrimi šimtai CV.
  •       Dažnas atėjęs į darbo pokalbį su savimi turi rankinę, kurioje yra visi svarbiausia daiktai. Kodėl tai gali būti aktualu? Pavyzdžiui, gali reikėti pasirašyti tam tikrą info, popierius. Jeigu pradėsite savo rankinėje kuistis ir niekaip nerasite svarbiausių daiktų, jeigu bus matyti chaosas – tai gali daug pasakyti apie žmogų, tad galite negauti darbo tik todėl.
  •       Kai kurie darbdaviai siūlo tik laikiną darbo vietą. Daugelį labai atbaido tokia galimybė. Visgi, gana dažnai laikina darbo vieta virsta nuolatine. Darbdaviai paprasčiausiai nori matyti, ar tikrai norite dirbti tam tikroje įmonėje. Jeigu norėsite – tiks ir laikina vieta. Suprantama, kad visi ieško lojalių klientų.
  •       Darbo pokalbio metu reikia pamiršti visas negandas, kurios vyksta Jūsų gyvenime. Jeigu būsite labai liūdnas arba piktas – sukursite apie save blogą įvaizdį.
  •       Svarbiausia yra ne kiekybė, tačiau kokybė. Taigi, nei CV, nei pokalbio metu nepradėkite vardinti gyvenimo punktų, smulkmenų, kurios nėra svarbios tuo metu ir tam tikroje darbo vietoje.
  •       Nepamiršite susitvarkyti info apie save socialiniuose tinkluose. Daugelis darbdavių nepatingi pasižiūrėti, kaip save reprezentuojate. O tai gali net užkirsti kelią gauti norimą darbą. Arba, priešingai – atverti tam kelius.
Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų