Spausdinti šį puslapį

Kaip Kalėdų ryto fantaziją paversti realybe?

Kalėdos Kalėdos

Nekantriai laukiant Kalėdų ryto sukuriame fantaziją, kad pabudus ryte visi artimieji susirinks prie gausiai papuoštos eglutės. Ten jų jau lauks suneštos dovanos, šiluma ir Kalėdų atgimimo džiaugsmas. Norint fantazijas paversti realybe būtina ne tik svajoti, o ir stengtis jų siekti, todėl pradedant namuose kurti šventinio laikotarpio dvasią turime atsakyti į kelis klausimus.

Ar visuose namuose bandysime išlaikyti bendrą stilių, o galbūt leisime kiekvienam kampeliui būti savitam? Namų dekoravimo darbus pasidalinsime ar tokia atsakomybė atiteks labiausiai švenčių laukiančiam šeimos nariui? Vis dėl to svarbiausias klausimas į kurį turime atsakyti pradžioje - gyva, dirbtinė, o galbūt nuomota Kalėdų eglutė šiais metais puoš namus? Pabandykime apžvelgti kodėl Kalėdinė eglutė yra vienas pagrindinių šventinio laikotarpio akcentų ir kokia eglutė šiais metais padės Kalėdinio ryto fantazijai pavirsti realybe.

Visada žaliuojanti ir sauganti eglutės simbolika

Šiandieną nelabai galime įsivaizduoti Kalėdinės eglutės be žaisliukų ar imbierinių sausainių puošiančių šakas, tačiau eglutės simbolika ir jos reikšmę žmonės vertino dar prieš vyraujančius krikščioniškus papročius. Žmonės dažniausiai eglišakėmis puošdavo namų durų staktą ir langus. Žiemos laikotarpiu eglutė ir kiti augalai, kurie visus metus išlieka žaliuojantys padėdavo žmonėms apsiginti nuo tokių mitinių būtybių kaip raganos, piktos dvasios, vaiduokliai. Buvo tikima, kad žaliuojančiais augalais papuošti namai taip pat atbaido ligas. Dabar esame mažiau prietaringi, todėl tokios ir panašios tradicijos yra pamirštamos. Visgi šiandieną atliepiantis namų dekoravimas yra nepamirštamas dažno namuose.

Gyva ar dirbtinė Kalėdų eglutė?

Ilgas Kalėdinių eglučių puošimo tradicijas turinti Amerika yra pateikusi statistiką, kad žmonės savo namuose dažniau puošia gyvą eglutę, tačiau nuo 2015 metų dirbtinių eglučių puošimas vis populiarėja. Panagrinėkime kokie yra pagrindiniai tiek gyvų, tiek dirbtinių eglučių pliusai ir minusai šventiniu laikotarpiu.

Gyvos Kalėdinės eglutės:

● Eglutės aromatas (gyvos eglutės aromatas namuose jus pasitiks iš karto peržengus namų slenkstį, taip padėdamas Kalėdinei dvasią kurti ne tik vaizdu, o ir kvapu).
● Eglutės rūšis (galima rinktis skirtingų rūšių eglutes, kurios savo šakų išvaizda bei išdėstymu yra savitai puošnios. Pradedant paprastąja egle baigiant išvestomis rūšimis: kinine, baltąja ar kalnine egle).
● Eglutės žaliavimas (jei norime visą šventinį laikotarpį džiaugtis gyva eglute namuose, turime skirti jai papildomą priežiūrą t.y. pasirūpinti eglutei reikalinga drėgme, specialiu eglę laikančiu stovu bei nepamiršti kartas nuo karto krentančių spyglių).
Dirbtinės Kalėdinės eglutės:

● Eglučių įvairovė (pirkėjams dažnai yra sudaroma galimybė įsigyti jau dekoruotas Kalėdines eglutes. Eglutės gali būti dekoruotos dirbtiniu sniegu ar skirtingomis spalvomis).
● Eglutės priežiūra (dirbtinės eglutės nereikalauja papildomos, todėl visą šventinį laikotarpį galima džiaugtis tokia pačia dekoruota ir namų džiaugsmą kuriančia dirbtine Kalėdine eglutė).
● Eglutės aromatas ir žaliavimas (vis dėl to dirbtinė eglutė namuose nepasitiks savo aromatu, tačiau niekada nenuvils vizualiai savo žaliuojančiomis šakomis).

Pasirinkdami Kalėdinę eglutę turime apgalvoti kokią nuotaiką ir šventinio laikotarpio laukimą norime sukurti savo namuose. Savo fantazijoms ir norams įgyvendinti galime rinktis gyvą eglutę, kurią galime įsigyti iš miškininkų ar netoliese namų įsikūrusių vietos prekybininkų ar pasirinkti įsigyti dirbtinę Kalėdinę eglutę internetu. Svarbiausia Kalėdų ryto fantaziją, pradėti kurti jau šiandieną, taip šventinį laikotarpį paverčiant ne tik datomis kalendoriuje, o ir mažu stebuklu savo namuose.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)