Spausdinti šį puslapį

Prie Siesarties – gražios permainos

Poilsiautojams – permainos prie Siesarties. Poilsiautojams – permainos prie Siesarties.

Prie Siesarties upės šiemet poilsiautojai pastebėjo daug gražių permainų – įrengtos poilsiavietės, pastatyti Siesarties kraštovaizdžio draustinį pristatantys stendai, tualetai.

Visi šie darbai atlikti Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos prie Aplinkos ministerijos įgyvendinto „Siesarties kraštovaizdžio draustinio tvarkymo ir pritaikymo lankymui“ projekto metu.

Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos prie Aplinkos ministerijos Bendrųjų reikalų skyriaus vyr. specialistė Ligita Braškytė informavo, kad visi darbai jau įgyvendinti. Artimiausiomis dienomis objektas bus priduotas kaip užbaigtas.

Siesarties kraštovaizdžio draustinis įsteigtas siekiant išsaugoti Siesarties upės slėninį kraštovaizdį su raiškiomis erozinėmis formomis, užtikrinti gyvūnų ir augalų rūšių bei gamtinių buveinių išsaugojimą.

Įgyvendinant tvarkymo projektą daug dėmesio skirta šalia upės esančioms vertybėms tvarkyti ir pritaikyti lankymui.

Sutvarkyta ir lankymui pritaikyta Siesarties upės atkarpa nuo Valų iki Žemaitkiemio tilto.

Daugumoje teritorijų atlikti kraštovaizdžio formavimo kirtimai, menkaverčių krūmų šalinimo darbai, įrengta nauja lauko informacinė infrastruktūra. Sutvarkyta ir Felinkos ąžuolo aplinka: įrengta nauja medinė tvorelė, informaciniai stendai, suolas. Taip pat įrengtas medinis tiltelis šalia upės ir nuo jo link ąžuolo vedantys laiptai.

Sutvarkyta Antatilčių piliakalnio aplinka, nusidėvėję laiptai pakeisti naujais, įrengta apžvalgos aikštelė, takas, suoliukai, stendai ir rodyklės. Taip pat įrengti baidarių pririšimo stovai, sutvarkyta baidarininkų išsilaipinimo vieta.

Prie elektrinės taip pat įrengta lauko infrastruktūra: informaciniai stendai, lauko baldai, pavėsinė, lauko tualetas, šiukšliadėžės.

Net keliose vietose prie upės įrengti vandens lygio matuokliai, nemažai informacinių ženklų ir rodyklių, nukreipiančių teritorijos lankytojus link įdomiausių gamtos ir kultūros objektų. Prie visų aukščiau minėtų objektų įrengtos keliaujančiųjų vandeniu įlipimo ir išlipimo vietos.

Valstybinė saugomų teritorijų  tarnyba prie Aplinkos ministerijos projektą parengė bendradarbiaudama su Ukmergės rajono savivaldybe.

Dėl darbų įgyvendinimo sutartis su ja buvo sudaryta prieš dvejus metus.

Savivaldybės Kultūros ir turizmo skyriaus vyr. specialistė Violeta Širmenė sakė, kad jų pagrindinė užduotis buvo surinkti visus duomenis, reikalingus projektui įgyvendinti.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)