Spausdinti šį puslapį

Pagrindiniai katilų tipai: kokį pasirinkti?

Gyvenamosiose patalpose visuomet siekiama užtikrinti optimalią temperatūrą. Nors butų gyventojams įvairios šildymo galimybės nėra labai aktualios, tačiau individualių namų savininkams tenka pasvarstyti, kokį šildymo tipą pasirinkti.

Van2o.lt svetainėje galima rasti ganėtinai didelį šildymo katilų pasirinkimą, tad natūralu, jog greičiausiai kils klausimas, kurį jų vertėtų pasirinkti. Taigi, kokiomis savybėmis pasižymi populiariausi šildymo įrenginiai?

Dujiniai katilai

Dujinių katilų eksploatavimui yra naudojamos gamtinės arba suskystintos dujos. Nors šių įrenginių kaina įprastai yra gana nedidelė, tačiau patalpų šildymas dujomis yra brangesnis nei kietu kuru. Nusprendę įsigyti dujinį katilą turėsite galimybę pasirinkti pastatomą arba sieninį įrenginį: pastatomiems katilams įprastai reikia turėti atskirą įrengtą patalpą su gera ventiliacija, o sieniniai katilai yra ganėtinai kompaktiški bei nereikalaujantys atskirų patalpų jų įrengimui. Dujiniai katilai gali apšildyti iki 400 kvadratinių metrų plotą, o tuomet, jei bendras patalpų plotas yra didesnis, šie šildymo įrenginiai gali būti jungiami į kaskadas.

Kieto kuro katilai

Kieto kuro katilai yra patys populiariausi. Van2o.lt siūlo įsigyti mediena ir anglimi kūrenamus katilus, granulinius ir kitų tipų kieto kuro katilus, kurie pasižymi dideliu efektyvumu, o jų įsigijimo kaina yra ganėtinai nedidelė. Kieto kuro katilai džiugina tuo, kad jų efektyvumas gali siekti net 90 procentų, todėl tokios įrangos naudojimas gali ne tik užtikrinti optimalią temperatūrą namuose, bet taip pat gali leisti sutaupyti pinigų.

Elektriniai katilai

Nors elektrinių katilų priežiūra yra labai paprasta, tačiau tokių įrenginių eksploatavimas reikalauja ganėtinai didelių išlaidų. Šiuolaikiniai elektriniai katilai gali būti pritaikomi ir gana didelių plotų apšildymui, šie katilai yra nesudėtingai montuojami, o jų kaina taip pat nėra labai didelė.

Kartais tinkamiausio katilo pasirinkimas pareikalauja pernelyg didelių pastangų, tad tuomet, jei dvejojate, kokia galimybė galėtų būti pačia palankiausia, tiesiog pasikonsultuokite su specialistais. Van2o.lt internetinėje svetainėje rasite tikrai naudingos informacijos, kuri padės paprasčiau pasirinkti tam tikrą įrenginį, o tuomet, jei kiltų tam tikrų klausimų, paprasčiausiai susisiekite nurodytais kontaktais, ir specialistai jums suteiks visą reikalingą informaciją.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)