Spausdinti šį puslapį

SPA privalumai psichologinei būsenai ir fizinei sveikatai

Manoma, kad SPA terminas kilo iš posakio „sanitas per aqua“ („sveikata per vandenį“), kurį mėgo Romos imperatorius Neronas. SPA terminas tinka apibūdinti ir procedūroms, kurių metu naudojamas gydomasis vanduo ir įvairių rūšių masažo terapijos. Tokių priemonių pagalba SPA centrai siūlo atpalaiduojantį poilsį, pagerinantį tiek mūsų psichologinę būseną, tiek ir fizinę sveikatą. Lietuvišką svetainę su informacija apie sveikatos viešbučius, kurie turi daug SPA procedūrų galite rasti adresu https://sveikasviesbutis.lt

Grožio ir sveikatos priežiūra, pasitelkiant gydomąsias vandens savybes ir SPA procedūras, mena dar Senovės Romos laikus. Yra žinoma, kad romiečiai ruošdavo vonias iš karo grįžusiems kareiviams, skirtas sumažinti jų nuovargiui ir išsekimui. SPA kultūra, kurios šaknys glūdi Senovės Romos periode, dabar yra labai plačiai išplitusi po visą pasaulį ir sulaukia didžiulio dėmesio. Ji apima įvairių rūšių masažą, įvairias aromaterapijos ir grožio priežiūros procedūras. Visos šios procedūros veiksmingai atpalaiduoja žmogaus kūną ir yra labai naudingos mūsų fizinei būklei ir psichologinei sveikatai.

SPA procedūros mažina stresą

SPA procedūros yra naudingos ne tik mūsų organizmo fizinei būklei – jos turi labai didelės įtakos ir mūsų psichologinei sveikatai, stabilizuodamos psichologinę pusiausvyrą. Fizinis atsipalaidavimas padeda nurimti mūsų mintims, tokiu būdu atsikratant reguliariai jaučiamo streso, kuris dabartiniame amžiuje yra neatsiejama daugelio žmonių kasdienybės dalis.

Gerina miego kokybę

Šiltas vanduo veikia kaip relaksacinė ir atpalaiduojanti priemonė, kurios reikia mūsų geram ir kokybiškam miegui. Vandens šiluma sušildo mūsų kūną ir padidina jo temperatūrą, o tai savo ruožtu atpalaiduoja raumenis ir numalšina kūno įtampą. Visa tai gali padėti sumažinti nuovargį ir pagerinti miego kokybę.

Gerina širdies veiklą

Specialistų teigimu, buvimas vandenyje prilygsta kardio treniruotėms, nes vandens spaudimui veikiant mūsų kūną gerinama širdies veikla. Trumpiau tariant, vandenyje žmogaus širdis ima plakti greičiau ir tai padeda jai būti sveikesnei.

Raumenų ir sąnarių skausmo malšinimas

Jau žinote, kad šiltas vanduo padeda mūsų kūnui atsipalaiduoti. Todėl jis gali padėti sumažinti raumenų ir sąnarių įtampą. Jei dažnai kenčiate nuo raumenų ir sąnarių skausmų ar maudimo, nesusijusio su jokiu fiziologiniu sutrikimu, yra didelė tikimybė, kad SPA vandens procedūros sumažins tokius nemalonius simptomus.

Odos valymas

Kadangi šiltas vanduo padeda lengviau atsiverti odos poroms, SPA procedūros yra puikus pasirinkimas jūsų odos priežiūrai. Tokių procedūrų metu pašalinus nešvarumus ir toksinus per atsivėrusias odos poras, oda taps švaresnė, lygesnė ir atrodys sveikiau.

Mažina galvos skausmus

Šiltas vanduo atpalaiduoja mūsų kūną ir praplečia kraujagysles, todėl viso to dėka galima efektyviai sumažinti jaučiamą galvos skausmą. Prasiplėtus kraujagyslėms, sumažėja spaudimas galvos srityje, atpalaiduoja kūnas, todėl galima išvengti nemalonaus ir varginančio galvos skausmo.

Padeda efektyviau kovoti su diabetu

Atliktų tyrimų duomenys rodo, kad SPA procedūros gali padėti sumažinti cukraus kiekį diabetu sergančių žmonių kraujyje. Be to, kai kurie atlikti tyrimai patvirtina, kad reguliarus gydamasis SPA padeda atsikratyti papildomų kilogramų ir sumažinti svorį.

Gerina nuotaiką

Kai jaučiamės gerai, savaime imame ir mąstyti pozityviai. Tai tiesiogiai paaiškina ir SPA privalumus žmogaus psichologinei būsenai. Jei mums buvo prasta diena, galime pasinaudoti SPA procedūrų teikiamais privalumais ir labai greitai pasijusime geriau – pagerės mūsų nuotaika, jausime didesnį pasitikėjimą savo jėgomis, mus aplankys daugiau pozityvių minčių ir būsime žvalesni.

Taigi, jeigu norite pasimėgauti visais šiais privalumais, apsilankykite moderniuose SPA centruose, grožio klinikose arba pasirinkite poilsinę kelionę su apgyvendinimu sveikatos viešbučiuose.

Andrius Norvaišas

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)