Automobilio lempučių keitimas: 5 esminiai patarimai

Automobilio šviesos yra gana jautri tema kiekvienam vairuotojui. Ypač mūsų krašte, kuris pasižymi nepastoviais orais ir ilgu tamsiuoju paros metu. Ne veltui automobilių techninę apžiūrą atliekantys inspektoriai nebūna sukalbami, jei nedega kokia lemputė. Automobilių lemputės yra viena iš pagrindinių saugumo garantijų kelyje.

Pakeisti automobilių lemputes dažniausiai galime patys. Reikia tik šiek tiek kantrybės ir... plonų rankų. Pateiksime kelis patarimus, į kuriuos turėtų atkreipti dėmesį visi vairuotojai, ketinantys patys pakeisti lemputes.

Automobilių lempučių rūšys priklauso nuo automobilio gamintojų sumanymo, kurio geriau paisykite.

Tai reiškia, kad negalite į halogeninėms lemputėms pritaikytus žibintus dėti LED ar ksenoninių lempučių. Jei automobilio gamintojas nustatė, kad žibintuose bus naudojamos vienokios lemputės, jų sumanymui lieka tik pritarti. Galima ir nesutikti, tačiau tada prireiks atlikti kelias brangias modifikacijas žibintams ir elektros instaliacijai. To patiems greičiausiai padaryti nepavyks. Galima, tačiau turėsite problemų per techninę apžiūrą.

Geriausios pagal kainos ir kokybės santykį – xenon lemputės.

Vertinami du kriterijai – kaina ir tarnavimo laikas. Halogeninės lemputės tarnauja apie 1000 valandų, LED lemputės – 30 000, o xenon lemputės – 10 000 valandų. LED lemputės labai brangios, kainuoja beveik 100 eurų, tuo tarpu ksenoninės kainuoja 20-40 eurų. Lyginant su 7-15 eurų kainuojančiomis halogeninėmis lemputėmis, jos yra nebrangios. O šviečia 10 kartų ilgiau...

Keiskite abi lemputes iš karto.

Skirtingi lempučių gamintojai, skirtingos ir specifikacijos. Dažnai galima pamatyti automobilius, kurių viena lempa šviečia ryškiau už kitą. Taip nutinka, kai pakeičiama tik viena perdegusi lemputė. Jei jau perdegė viena lemputė, keiskita jas abi iš karto. Ne veltui parduotuvėje jos parduodamos komplektuose po dvi. Taip būsite tikri, kad abi lempos švies vienoda spalva.

Keisdami lemputes užsimaukite pirštines. Visada.

Automobilių lemputės pakeitimo metu meistras visada užsideda pirštines. Jis puikiai žino, kad nuo riebaluotų ir purvinų rankų gali susitepti stiklas, o tada šviesos pralaidumas sumažės. Dėl to rekomenduojame visada užsimauti pirštine, kai įstatote naujas lemputes.

Taip pat keisti lemputes reiktų labai atsargiai, kad jos neatsitrenktų į kitas detales. Tai labai jautrūs mechanizmai, kurie gali nebeveikti tinkamai ar iš viso.

Nevažinėkite su nedegančiomis lemputėmis.

Ir ne dėl to, kad gali sustabdyti policijos pareigūnai. Tiesiog važiuojant tamsiu paros metu lyjant lietui ar pustant šlapdribai, matomumas labai suprastėja. Tada jūsų gyvybė gali būti verta tiek, kiek ta perdegusi lemputė. Jei lemputė perdegė, būtinai iš karto ją pakeiskite. Garaže visada turėkite atsarginių pakuotę, kad pakeisti galėtumėte grįžę namo vakare. Xenon lemputės neperdega labai dažnai, tad kalba eina tik apie halogenines.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų