Poilsis Nidoje: svarbiausi klausimai ir atsakymai

Tiek Nida, tiek poilsis Nidoje pastaruoju metu sulaukia labai daug dėmesio.

Gali būti, jog taip yra dėl to, kad Nida laikoma itin vertingu ir kultūriškai turtingu kraštu: Nida yra įtraukta į UNESCO paveldo sąrašą; Nida sulaukia žymių mokslininkų, tyrinėjančių autentiškus kraštus ir jų istoriją, dėmesio; apie Nidą ir joje esančius objektus skelbiama daugybėje publikacijų; Nida yra pagerbta dabartinio Lietuvos Prezidento – jis kartu su bendraautore Vilija Gerulaitiene 2016 metais parašė knygą apie Nidą, kuri buvo pripažinta gražiausia Baltijos šalių knyga. Galiausiai, Nida tampa kasmet vis daugiau keliautojų bei svečių sulaukiančiu kurortu ir jų yra įvardijama kaip prabangiausias Baltijos perlas. Ar tiek nuopelnų maža, kad Nida būtų aplankyta, o poilsis Nidoje įvardytas švelniausiais žodžiais?

Jeigu šį kraštą vertinate skeptiškai ir manote, jog jis Jūsų niekuom nenustebins, siūlome atlikti žaismingą testą, kuris, neabejojame, padės apsispręsti, ar verta keliauti į Nidą.

  1. Ar žinojote, kad Nidoje tyvuliuojanti Baltijos jūra – didžiausias pasauyje vidutinio druskingumo vandens baseinas, kuris pradėjo formuotis prieš 13 000 metų, atsitraukus paskutiniajam apledėjimui?
  2. Ar žinojote, kad visos Kuršių nerijos (įskaitant ir Nidą!) paplūdimiai yra pripažinti tarptautiniu mastu ir pelnę Mėlynosios vėliavos titulą, t. y. jos paplūdimiai atitinka labai aukštus aplinkosaugos ir kokybės reikalavimus – itin švarus maudyklų vanduo, profesionalūs gelbėtojai ir tinkamai prižiūrimi paplūdimiai?
  3. Ar žinojote, kad Nidos apylinkių grožį bei žvejų gyvenimo etnografiją pirmieji, 1880 metais, pradėjo propaguoti dailininkai, kurie norėdami tai įprasminti sukūrė vertingų meno kūrinių, susijusių su Nida, o pačiame miestelyje įkūrė menininkų koloniją, išlikusią iki šiol?
  4. Ar žinojote, kad Nida apželdinta specialiomis kalninėmis pušimis, kurias atvežė Georgas Dovydas Kuvertas, gelbėdamas Nidos kraštą nuo užpustymo?
  5. Ar žinojote, kad Nida, kaip kurortas, itin suklestėjo 1930 metais, kai ja be galo susižavėjo rašytojas Tomas Manas ir čia pasistatė savo vasarnamį, kurį ir Jūs galite aplankyti bei susipažinti su garsaus vokiečių rašytojo gyvenimu bei kūryba?
  6. Ar žinojote, kad tik Nidoje galima atrasti nuo seno išsaugotų žuvies receptų ir išragauti skaniausios įvairių rūšių žuvies, kurios skonio nepamiršite labai ilgai?
  7. Ar žinojote, kad Nidoje yra įkurta gamtos stebuklo – gintaro – galerija, kurioje įspūdingos gintaro ekspozicijos ir unikali galimybė pasigaminti savo gintarinį talismaną?

O dabar – metas testo rezultatų aptarimui. Jeigu į daugiau nei pusę klausimų atsakėte teigiamai – šaunu, tikriausiai esate ištikimas Nidos gerbėjas, neužmirštantis jos aplankyti laisvu laiku. O jeigu dauguma klausimų jus nustebino ir šių faktų nežinojote, į juos atsakėte neigiamai, tuomet metas aplankyti Nidą.

Poilsis Nidoje – tai ne vien vertingi istoriniai ar kultūriniai faktai, ne vien oficialūs pasaulinio masto pripažinimai ar apdovanojimai. Poilsis Nidoje – tai atokvėpis nuo kasdienybės, tai neužmirštamas laikas sau, tai atgaiva sielai ir akims.

Tiesa, vienai dienai atvykti į Nidą prilygsta skaudžiai bausmei sau. Norint pajausti krašto unikalumą, artimiau susipažinti, daugiau pamatyti ir pailsėti, Nidoje apsistoti reikia šiek tiek ilgesniam laikui. Negailėkite laiko, nes poilsis Nidoje išties jo vertas. Viskas, ką turėtumėte padaryti – išsirinkti ir užsirezervuoti kambarį ar apartamentus Nidoje. Jų pasiūla nėra maža, tačiau jaukumu ir komfortiškumu išsiskiriančius kambarius siūlo Nidos svečių pamėgti poilsio namai „Nidos gaiva“.

Plačiau apie šiuos poilsio namus „Nidos gaiva“ galite paskaityti ir patikusį kambarį ar apartamentus rezervuoti >> https://www.nidos-gaiva.lt/poilsis-nidoje/

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų