Mezoterapija plaukams: ir sveikatai gerinti, ir grožiui puoselėti

Turėti sveikus ir vešlius plaukus svajoja kiekvienas sąmoningas žmogus. Jeigu su plaukų slinkimu vyrai susitaiko lengviau, tai, tuo tarpu, moterys stengiasi visomis įmanomomis priemonėmis kovoti su šia neganda. Viena tokių priemonių – trambocitais praturtinta plazma, dažnai vadinama PRP terapija. Dažnai ši procedūra vadinama tiesiog mezoterapija plaukams. Tad kuo ji ypatinga?

Šnekamojoje kalboje mezoterapija plaukams dažnai vadinama adatine procedūra su žmogaus krauju. Iš dalies tai yra teisingas apibūdinimas, nes PRP procedūra plaukams prasideda nuo to, kad iš žmogaus venos paimamas kraujas. Jis tuoj pat apdorojamas specialiame PRP aparate. Šioje proceso dalyje trombocitai sėkmingai atskiriami nuo raudonųjų kūnelių. Pagamintas gana stiprus koncentratas yra sušvirkščiamas į galvos odą. Jeigu esate tas žmogus, kuriam adatos kelia siaubą, skubame nuraminti, jog tai išties neskausminga procedūra.

Priklausomai nuo esančios probleminės odos ploto, mezoterapijos plaukams procedūros trukmė paprastai būna nuo 1 iki 1,5 valandos. Rezultatus galima pamatyti jau po 2-4 mėnesių. Na, po 3-4 mėnesių rekomenduojama PRP procedūrą plaukams pakartoti. Antrą etapą galima drąsiai vadinti teigiamų pokyčių užtvirtinimu.

Reikia pažymėti, jog mezoterapija plaukams kaune – tai regeneracinė procedūra, kuri gali būti atlikta tiek grožio, tiek sveikatos sumetimais. Be to, šie du dalykai paprastai būna persipynę tarpusavyje, t.y. plaukų slinkimas dažniausiai prasideda nuo vienokių ar kitokių negalavimų. Vadinasi, atliekama PRP procedūra plaukams vienu metu šalina fizinius sutrikimus ir tuo pačiu puoselėja jūsų plaukų grožį.

Kaip ir kiekvienas gydymas, taip ir PRP procedūra plaukams bus efektyvesnė tuomet, jeigu tinkamai jai pasiruošite. Kadangi žmogui suleidžiama pati natūraliausia priemonė – jo paties kraujo plazma, kraujo kokybė privalo būti kuo geresnė. Tam pasiruošti tikrai nesunku. Pora dienų iki procedūros patartina nevartoti alkoholio, nevalgyti pernelyg riebaus maisto ir gerti kuo daugiau vandens. Tam, kad pašalintumėte organizme esančius toksinus, tiek laiko tikrai turėtų pakakti, tačiau jeigu sveiko gyvenimo būdą taikysite kiek ilgiau nei dvi dienos iki procedūros, tuomet teigiamų pokyčių tikimybė tik išaugs.

Dažnai grožio puoselėjimo specialistams jų klientai užduoda klausimą: kaip greitai po procedūros galėsiu „išeiti į žmones“? Ar galima adatinę prp procedūra veidui taip pat atlikti ir veido odai atjauninti?Specialistai ramina, jog į darbą galėsite vykti jau kitą dieną. Jeigu oda jautresnė, ant plaukų odos galima porai valandų uždėti raminantį kompresą. Tačiau to dažniausiai neprireikia. Tereikia pirmą parą po mezoterapijos vengti stipriai prakaituoti, plauti galvą ir būti dulkėtoje aplinkoje. Todėl po PRP terapijos plaukams skirkite sau ramybės kūnui ir sielai terapiją.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų