Puodai ir greitpuodžiai – leidžiantis į jų paieškas

Ne kiekvienam vartotojui yra lengva pasirinkti naujus puodus savo virtuvei. Kai kurių prekės ženklų puodai ir greitpuodžiai tampa populiaresni su kiekviena nauja diena, o tai rinkoje nulemia dar didesnę pasiūlą – nuo skirtingo dydžio puodų ir greitpuodžių, iki išskirtinio funkcionalumo ir medžiagų, naudojamų puodų gamyboje.

Taigi, kai rinka mums siūlo tiek daug įvairių modelių, kaip lengviau pasirinkti mums tinkamiausią virtuvės pagalbininką? Todėl atsakydami į šį klausimą, pateikiame jums ne vieną svarbią detalę.

Ko turėtumėte ieškoti rinkdamiesi puodus?

Egzistuoja tam tikri svarbūs veiksniai, į kuriuos turėtumėte atsižvelgti rinkdamiesi naujus maisto ruošimui skirtus puodus.

  • Šilumos laidumas. Kai kurie metalai yra labiau pralaidūs karščiui nei kiti. Pavyzdžiui, varis yra sąlyginai geras šilumos laidininkas, kai tuo tarpu nerūdijantis plienas toks nėra. Tuo tarpu, jei žvelgiame į tai, kaip šilumos laidumas paveikia maisto ruošimo procesą, turėtume nepamiršti, kad kuo mūsų pasirinktas puodas geriau praleidžia šilumą, tuo geriau ir tolygiau jame virs maistas. Tai taip pat reiškia, kad naudojant savo puodą maisto gaminimo metu, padidinus arba sumažinus karštį, varinis puodas į pasikeitusią temperatūrą reaguos kur kas greičiau nei puodas, kuris yra pagamintas iš nerūdijančio plieno.
  • Puodo kaina. Dažniausiai tai yra vienas iš lemiamų veiksnių, tačiau, kai kalbama apie naujo puodo pasirinkimą, negalima pamiršti vienos labai paprastos, tačiau ypač svarbios taisyklės – kuo didesnį biudžetą galite skirti naujo puodo įsigijimui, tuo geresnį ir ilgaamžiškesnį puodą jūs įsigysite.
  • Reaktyvumas. Kai kurie metalai reaguoja su tam tikrais maisto produktais. Pavyzdžiui, aliuminis įprastai reaguoja su pomidorais ir kitais rūgšties savyje turinčiais maisto produktais. Tai reiškia, kad tokiu atveju jūsų gaminamas maistas gali sugerti kai kuriuos metalus, todėl renkantis naują puodą, reikėtų apie visą tai gerai pagalvoti, būnant tikriems, kad jūs žinote, kokie metalai reaguoja su konkrečiais maisto produktais ir ko jums vertėtų vengti.
  • Priežiūra. Jei jūs nesate iš tų žmonių, kurie susitaiko su kasdieniu puodų šveitimu ir jų valymo procesu tam, kad jie visuomet išliktų blizgantys ir nepriekaištingai švarūs, prieš išsirenkant ir įsigyjant naują puodą, turėtumėte atsižvelgti ir į priežiūrą, kurios gali prireikti konkretaus puodo modeliui. Variniai ir ketaus puodai įprastai pasižymi sudėtingesne ir daugiau pastangų reikalaujančia priežiūra, kai tuo tarpu nerūdijančio plieno puodai dažniausiai yra prižiūrimi paprasčiau.

Kodėl verta įsigyti greitpuodį?

Greitpuodžiai pasižymi ne vienu reikšmingu privalumu, kuris paverčia juos išskirtiniais pagalbininkais mūsų virtuvėje, todėl jei jūs dar nesate įsigiję greitpuodžio, pateiksime keletą jų privalumų (nors pastarųjų yra ir daugiau).

  • Greičiau. Įprastai greitpuodis maisto ruošimui tenkantį laiką sumažina 1/3 arba dar daugiau. Todėl norintiems virtuvėje praleisti mažiau laiko, greitpuodžiai gali pateikti bene geriausią atsakymą.
  • Sveikiau. Maistą gaminant greitpuodyje, maiste išlieka 50% daugiau maistingųjų medžiagų. Atlikti tyrimai parodė, kad maisto ruošimas greitpuodyje maiste išsaugo daugiau vitaminų ir mineralų nei tuo atveju, kai maistas yra gaminamas be spaudimo – tiesiog garuose.
  • Draugiškesnis aplinkai. Naudojant greitpuodį, suvartojama net 70% mažiau dujų, elektros energijos ir vandens. Dėl šios priežasties greitpuodžių sutaupoma energija neretai yra lyginama su energiją taupančiomis LED lemputėmis. Todėl jei keičiate lemputes, kad sutaupytumėte daugiau energijos, metas įsigyti ir naują greitpuodį.
  • Lengviau. Gaminti greitpuodyje yra vieni juokai – tereikia šiek tiek vandens ir konkretaus režimo nustatymo. Nereikia jokios papildomos priežiūros ar nuolatinio stebėjimo.
  • Švariau. Pasirinkus maistą ruošti greitpuodžio pagalba, galima pamiršti apie apsitaškiusią viryklę ar kaitlentę. Tai užtikrina švaresnį maisto ruošimą.
  • Saugiau. Šiuolaikiniai greitpuodžiai yra gaminami galvojant ir apie saugumą, todėl gaminant greitpuodyje nebereikia rūpintis papildomu saugumu ar baimintis nusvilti pirštus.

Visa tai turėtų jums palengvinti puodo ar greitpuodžio pasirinkimo procesą, todėl atsižvelkite į aukščiau pateiktus patarimus ir leiskitės į naujo jūsų virtuvės pagalbininko paieškas.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų