Spausdinti šį puslapį

Avarinis durų atidarymas: kodėl to nevertėtų bandyti patiems?

Profesionaliems vagims neįveikiamų spynų beveik nebūna. Jiems pakanka akimirkos įvertinti, kiek laiko užtruktų ir kokį garsą sukeltų laužiamos durys. Pastebima, kad ilgapirščiai labai nenoriai taikosi į tokias duris, kurias saugo tvirtesnės spynos. Skaičiuojama, kad apie 85 procentus būsto apiplėšimų išprovokuoja nepakankamai „apginkluotos“ durys. 

Avarinis durų atidarymas - vagims pridarius bėdos

Draudimo agentai paprastai patartų įstatyti mažiausiai kelias spynas. Viena jų galėtų būti paprastesnė, kurią būtų galima atidaryti iš vidinės pusės pasukama rankenėle, tam kad galėtume greitai palikti namus. Kita spyna galėtų būti didesnio saugumo, kurią būtų galima atrakinti raktu tiek iš vidaus, tiek lauko. Jei tuo pasirūpinama, į namus per langą patekęs vagis negalės taip lengvai išnešti grobį pro duris. 

Jei svarstoma apsirūpinti keliomis spynomis, pagrindine spyna turėtų tapti šerdinė. Tokią spyną patogu rakinti dažnai, raktas ne toks didelis, kaip kitų spynų. Kaip papildoma galėtų būti pasitelkiama seifinė spyna, žinoma, tik jos raktai bus masyvesni ir ne tokie nepatogūs. Seifines spynas reikėtų rinktis, įvertinus plokštelių skaičių. Kai plokštelių daugiau, spyna yra saugesnė. Visgi, kartais net ir maksimaliai pasirūpinus namų apsauga, gali būti neišvengiama bandymų įsilaužti į namus. Vagims gali ir nepavykti patekti į būstą, bet spynos gali būti taip apgadintos, kad patekimas į namus taptų nebeįmanomas. Tokiais atvejais vertėtų pasitelkti avarinio atrakinimo specialistus. Skirtingai nei savamoksliai geradariai, jie apsaugos nuo galimų didesnių nuostolių, vėliau pagamindami ir naujas spynas.

Meistrų konsultacijos vertingiausios

Avarinės tarnybos specialistai puikiai išmano savo darbą, turi visą būtiniausią, šiuolaikišką įrangą. Tai jiems leidžia operatyviai atlikti savo darbą, apsaugant klientų nervines ląsteles. Spynų meistrai taip pat gali suteikti visas reikiamas konsultacijas apie geriausiai tarnaujančias, saugias spynas.

Naujų spynų įstatymą taip pat geriausia būtų patikėti raktininkui. Dažnas meistras pasakytų, kad vagims bus tikrai nelengva įkasti skandinaviškas ir vokiškas spynas. Jos bus ganėtinai brangios, bet garantuos, kad bet kuris, net profesionalus ilgapirštis, prie jų užtruks ganėtinai ilgai ir, labai tikėtina, per tą laiką bus pastebėtas. Žinoma, tokiu būdu turėsime didesnę tikimybę, kad rimtos spynos apskritai atbaidys visus vagišius. Tai reikš, kad investuotas maždaug šimtas eurų apsaugos nuo brutalaus įsilaužimo. 

Populiariausios spynos

Pastebima, kad pastaruoju metu žmonės vis dažniau renkasi rusiškas spynas. Dažniausiai savo patikimumu jos menkai nusileis vokiškoms ir skandinaviškoms spynoms. Rinktis rusišką vertėtų tiems, kurie siekia kažkiek sutaupyti, nes jos yra maždaug dvigubai pigesnės. 

Visgi ne mažiau už pačią spyną yra reikšminga ir vieta, iš kurios planuojama ją pirkti. Specialistai pataria pirkti spynas tik specializuotose parduotuvėse, kuriose patyrę raktininkai geba patarti ar atsakyti į rūpimus klausimus. Tuo tarpu ūkinių prekių parduotuvėje dirbantis konsultantas pasakytų tik kainą bei paduotų spyną, nesuteikdamas jokios vertingos informacijos apie jos saugumą. Neturėdami instrukcijos, paaiškinančios spynos naudojimo subtilybes, negalėsime jaustis saugūs, net ir užrakindami savo namus. Dažniausiai galime nė nežinoti, kad nuspirkome tokią spyną, kurią vagims nulaužti prireiktų ne daugiau kaip minutės.

Visgi net ir pačių saugiausių namų šeimininkai visada po ranka turėtų turėti spynų meistrų kontaktus. Avarinis durų atidarymas kaina nenusivilsite, kaip ir pačiu operatyvumu, susisiekę su Vilniuje veikiančiu Ozo servisu. Šią vietą ypač turėtų pamėgti senjorai, mat čia gamindami namų raktus jie gali tikėtis net 30 procentų nuolaidos. 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)