Kremavimo kaina – ką būtina žinoti?

Kremavimas yra vis labiau plintantis ir populiarėjantis dalykas. Kuo toliau, tuo dažniau žmonės artimųjų prašo, kad jų palaikus kremuotų.

Svarbu paminėti tai, kad kremavimas kaina labai skiriasi nuo įprasto laidojimo būdo. Paprastai jis būna žymiai pigesnis ir patogesnis daugeliu klausimų. Tai yra viena iš pagrindinių priežasčių, dėl kurios būtent šis laidojimo būdas taip populiarėja. Tačiau, kremavimas turi ir privalumų, ir trūkumų.

Kremavimo kaina yra mažesnė paprastai dėl to, kad žmonėms nereikia įrengti specialios kapavietės ir kasti žemės. Tai sutaupo šiek tiek pinigų, nes nereikia mokėti žmonėms už darbą, už žemės plotelį palaidojimui ir panašiai. Tačiau, būtent laidojimas užkasant mirusįjį karste po žeme yra labai tradiciškas, todėl daugeliui tai yra svarbu. Kai mirusysis turi kapavietę, artimieji gali bet kada ateiti ir aplankyti jį, uždegti žvakutę ar atnešti gėlių. Tiems, kurie nori turėti galimybę bent kapavietėje aplankyti mirusįjį po netekties, kremavimas gali netikti nepaisant to, kokia yra jo kaina.

Svarbu paminėti tai, kad kremavimo kainos mažėjimą stipriai lėmė ir tai, kad Lietuvoje atsirado daugiau vietų, kuriose galima atlikti būtent šią laidojimo procedūrą. Kremavimas labai konkuruoja su tradiciniu laidojimu žemėje, todėl, tikrai gali būti taip, kad ateityje žmonėms dažniau rinksis šį naująjį laidojimo būdą.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų