Spausdinti šį puslapį

SEO draugiškas domenas. Koks jis?

Apie domeno paskutiniu metu diskutuojama gana daug ir aktyviai. Jeigu anksčiau buvo teigiama, kad tai tik paprasčiausias Jūsų puslapio vardas, kuris neturi didelės svarbos, tai šiuo metu teigiama, kad geras domenas gali tarnauti Jūsų verslui, padėti būti kur kas paprasčiau randamu, galiausiai užsitikrinti, kad būsite atpažįstamas ir geresnis nei Jūsų konkurentai.

Domenas, žinoma, turi būti ne tik lengvai įsimenamas, tačiau taip pat ir draugiškas SEO. Tokiu atveju būsite kur kas paprasčiau randamas Google, o jeigu dar papildomai pasinaudokite optimizacijos paslaugomis – greitai pralenksite savo konkurentus.

Tinkamos galūnės pasirinkimas

Norėdami pasirinkti tokį domeną, kuris tarnaus Jūsų verslui – būtinai turite daugiau žinoti apie savo potencialius skaitytojus, klientus ir panašiai, kadangi kuo daugiau smulkmenų įvertinsite –- tuo tinkamesnį domeną rasti pavyks.

Pavyzdžiui, jeigu planuojate prekiauti arba rašyti tik lietuviškai auditorijai, tokiu atveju tikrai geriausias pasirinkimas yra .lt domenas be jokių kalbų. Tačiau planuojantys dirbti ir su užsienio rinkomis – turėtų rinktis ir tarptautinius domenus, kadangi tuomet būsite paprasčiau randamas Google paieškos sistemoje ir svarbiausia, kad atrodysite patikimiau

Raktinis žodis

SEO  draugiškas domenas yra dažniausiai su raktiniu žodžiu, kuris geriausiai apibūdina turinį, kuris bus tam tikrame puslapyje. Kai kurie domeno pavadinimą renkasi kaip savo įmonės vardą, tačiau atvejis dažniausiai pasiteisina tik tokiu atveju, kai Jūsų verslo vardas jau yra žinomas, pačioje pradžioje, kai dar tenka skintis kelią ir bandyti nugalėti konkurentus – geriausias pasirinkimas yra raktinis žodis. Tai taip pat ir SEO draugiškas variantas.

Ženklų variacijos

Taip pat geriausia domenuose nenaudoti jokių labai neįprastų ženklų, kurie apsunkina rašymą ir tuo pačiu gali trukdyti žmonėms kur kas paprasčiau jus rasti. Žinoma, kai kuriais atvejais nelieka nieko kito, kaip tik rinktis tokius domenus, kurie su ženklų variacijomis, kadangi kiti variantai jau gali būti paimti konkurentų, tačiau bet kuriuo atveju – reikia įvertinti naudą. Svarbiausia su ženklais, simboliais neimti domeno tik todėl, kad tai Jums atrodo gražesnius pasirinkimas. Nėra tokio dalyko ir neturėtų būti. Ypač tokiu atveju, kai ieškomas domenas, kuris yra draugiškas SEO.

Konkurentų analizė

Taip pat ieškodami labiausiai tinkamo domeno turite nepamiršti, kad konkurentų patirtys, ypač sėkmingų, gali būti Jums puikus pagalbininkas tokiu atveju, kai norite kur kas paprasčiau rasti tinkamą domeną ir dalinai pasisemti marketingo ir verslo valdymo patirties iš geriausių. Dažniausiai galima pamatyti tam tikras tendencijas, tad sekite info ir nebijokite kopijuoti, jeigu tik tai gali užtikrinti, kad būsite sėkmingas rinkoje.

Hostingas – irgi svarbus

Kad ir koks svarbus tinkamas domeno pasirinkimas tokiu atveju, kai norite, kad puslapis būtų draugiškas SEO, tačiau taip pat reikia nepamiršti ir hostingo, kuris užtikrina, kad Jūsų puslapis visada bus matomas ir puikiai veiks. Šiuo metu hostingo paslaugas teikia ne vienas verslas, tad siūlome skirti kuo daugiau dėmesio smulkmenoms, lyginti jas, galiausiai, nepamirškite, kad visada verta rinktis tuos, kurie teikia hostingo ir domeno pardavimo paslaugas. Dažnu atveju pavyksta sutaupyti.

Smulkmenos – svarbiausia

Kuo daugiau detalių įvertinsite – tuo didesnė tikimybė, kad rasite tai, kas Jums labiausiai tinka. Kadangi dažniausiai tikimasi, kad domenai perkami ilgiems metams – siūlome skirti šiek tiek laiko, kol rasite tai, kas Jums labiausiai tinka. Galiausiai, visada naudinga pasitarti su ekspertais, kurie įvertinę Jūsų verslo situaciją pasiūlys ir tinkamiausią rezultatą.


SEO auditas jūsų svetainei - https://seopartneriai.lt/seo-auditas

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)