Spausdinti šį puslapį

Europos žmogaus teisių teismas – ką apie jį reikia žinoti kiekvienam?

Europos žmogaus teisių teismas yra labai reikalingas tam, kad žmonės galėtų jaustis saugūs ir laisvai gyventi, paisydami savo bei kitų žmonių teisių ir laisvių.

Šis teismas buvo įkurtas dar 1950 metais, kai buvo sukurta ir pasirašyta Europos žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių apsaugos konvencija. Ši konvencija buvo pasirašyta tam, kad apsaugotų visas prigimtines žmogaus teises ir apsaugotų nuo galimų pavojų. Šią konvenciją privalo pasirašyti visos valstybės, norinčios įstoti į Europos Sąjungos gretas.

Europos žmogaus teisių teismas dar yra vadinamas Strasbūro teismu. Taip yra todėl, kad jis yra įsikūręs būtent Strasbūre, Prancūzijoje. Europos žmogaus teisių teismas yra laikomas tarptautiniu ir yra žinomas ne tik visoje Europoje, bet ir visame pasaulyje. Šio teismo pagrindinė užduotis yra nagrinėti įvairius gautus skundus ir užtikrinti, kad būtų gerbiamos visų žmonių teisės ir prigimtinės laisvės.

Europos žmogaus teisių teismas nagrinėja skundus gautus iš 47 šalių, kurios yra laikomos Europos Sąjungos narėmis. Svarbu pabrėžti tai, kad šiame teisme teisėjai negali palaikyti jokios valstybės. Teisėjai turi dirbti nešališkai ir nagrinėti kiekvieną atvejį ir bylą be jokių išankstinių nuostatų. Šis teismas jau peržiūrėjo šimtus skirtingų bylų ir išlaisvino daugybę žmonių nuo neteisingų kaltinimų.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)