Spausdinti šį puslapį

Kaip kambaryje sumaniai išdėlioti baldus?

Bent kartą gyvenime daugeliui yra tekę dėlioti baldus nors viename gyvenamo namo ar buto kambaryje. Ir kiekvienas iš jų puikiai žino, kad tai nėra taip lengva, kaip atrodo. Vis dėlto, šis procesas gali būti kur kas lengvesnis ir nepareikalauti nei prakaito, nei nervų. Sofos lovos, foteliai ir kiti baldai gali padėti atrasti idealią harmoniją bet kuriame kambaryje, jeigu juos pozicionuodami pasitelksite pagrindines taisykles ir triukus. Norite juos sužinoti? Tuomet skaitykite toliau.

Numatykite kambario dėmesio centrą

Vienas paprasčiausių būdų, kaip sukurti patogų ir racionalų kambario planą – tai statyti baldus aplink kambaryje esantį dėmesio centrą. Kaip jį nusistatyti? Tai turėtų būti vieta, kuri pati pirma krenta į akis vos užėjus į kambarį. Dažniausiai tai yra baldas, kuris išsiskiria unikaliu dizainu ar ryškiomis spalvomis, patraukiančiomis žvilgsnį. Pavyzdžiui, tai gali būti kelios ryškios raudonos ar geltonos spalvos sofos lovos svetainėje arba išskirtine tekstūra, raštu pasižymintys foteliai.

Taip pat centru gali tapti didelis langas (ypač toks, pro kurį atsiveria gražus vaizdas), židinys arba didelė knygų lentyna. Centrą galite sukurti ne tik baldais, bet ir sienų dekoracijomis – tai gali būti didelis paveikslas arba pakabinamas laikrodis. Na, o kai galvoje jau turite sukūrę dėmesio centrą, baldus dėliokite taip, kad šie jį išryškintų. Taisyklė paprasta: kiekvienas baldas turėtų vizualiai kreipti akį į kambario centrą.

Venkite baldus statyti prie pat sienų

Viena didžiausių klaidų, kurias daro žmonės statydami kambaryje baldus – nesvarbu, ar tai būtų sofos lovos, ar kavos staliukai – yra jų statymas prie pat sienų. Interjero specialistai pastebi, kad daugelis mėgsta tai daryti, nes taip tarsi vizualiai padidinama kambario erdvė. Tačiau iš tikrųjų taip darydami naujakuriai sukuria „negyvą“ ir tuščią zoną viduryje kambario, o ši paverčia jį neišbaigtu, nykiu.

Tad dizaineriai rekomenduoja elgtis priešingai – baldus statyti kiek tolėliau nuo sienų. Siekite baldus ne atskirti vieną nuo kito, o kaip tik juos grupuoti ir komplektuoti. Tai ne tik sukurs profesionaliai įrengto gyvenamojo kambario įvaizdį, tačiau taip pat atvers galimybę įdomiems, šiltiems, visada laukiamiems pokalbiams.

Apgalvokite kambaryje vyksiantį eismą

Sumaniam baldų išdėliojimui didelę įtaką turi ir „eismo tvarka“ kambaryje. Ji nurodo, kaip jūsų šeima ar svečiai judės tame kambaryje. Sofos lovos, kavos staliukai, kėdės ir kiti baldai turėtų būti dėliojami taip, kad nei vienas iš jų neužstotų svarbių išėjimų/įėjimų į kitas erdves, kambarius. Taip pat tarp visų baldų turėtų likti pakankamai vietos praėjimams.

Jeigu norite susiformuoti ir geriau suprasti šį eismo planą, tiesiog sukurkite nedidelį savo kambario grindų planą. Jame pažymėkite rodykles, kurios simbolizuotų praėjimus – kiekviena jų turėtų rodyti eismą nuo vieno įėjimo iki kito. Tada plane nubraižykite baldus taip, kad jie būtų išdėlioti aplink eismo „juostas“. Taip išvengsite nepatogumo ir nepraktiškumo.

Planuokite pirkinius iš anksto

Paskutinis patarimas norint sėkmingai išdėlioti baldus bet kuriame namų kambaryje yra naujų pirkinių planavimas iš anksto. Pamėginkite iš anksto įsivaizduoti ir naujos sofos lovos, ir bet kurio kito baldo, netgi aksesuaro vietą. Visuomet skirkite laiko pagalvoti, kaip planuojamas pirkinys įsikomponuos į bendrą erdvės dizainą.

Be to, būtinai erdvę ir baldus išmatuokite. Išmatuoti galite net ne kartą, o du, kad įsitikintumėte, jog visi baldai tilps savo vietose.

Racionalus baldų išdėliojimas kambaryje gali būti tikrai paprastas ir nepareikalauti daug matematinių formulių. Pasinaudokite nurodytomis taisyklėmis ir džiaukitės tiek patogiais, tiek akiai maloniais rezultatais!


Skaitykite daugiau: biuro baldai

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)