Į Ukmergę neįleido ir dviratininkų

Savaitgalį riboti įvažiavimai į miestus.  Astos Krogertienės nuotr. Savaitgalį riboti įvažiavimai į miestus. Astos Krogertienės nuotr.

Dėl koronaviruso per šv. Velykas miestų gyventojai sutiko atsiriboti nuo atvykstančių svečių.

Šalies policija skelbia, kad savaitgalį prie įvažiavimų į miestus buvo patikrinta tūkstančiai automobilių, šimtai jų grąžinta atgal.

Iš viso keliuose buvo įrengta per 300 postų, kuriuose vairuotojus tikrino policijos pareigūnai ir šauliai.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio specialistė Asta Krogertienė informavo, kad įvažiuojant į Ukmergę buvo įrengta 10 postų.

Išvažiuojantieji iš miesto nebuvo tikrinami, bet įvažiuojantieji privalėjo turėti svarbią priežastį ar pateikti nekilnojamojo turto nuosavybę mūsų mieste patvirtinančius dokumentus.

Pasak policijos atstovės, bemaž dešimtadalis vairuotojų to negalėjo padaryti, tad jiems teko apsisukti ir grįžti namo.

Buvo tokių, kurie teisinosi, kad Ukmergę nori tik pravažiuoti ir toliau tęsti kelionę link Kauno arba priešinga kryptimi. Jiems nurodyta, kaip miestą apvažiuoti aplinkkeliu.

Pasak A. Krogertienės, į Ukmergę nebuvo įleisti ne tik pateisinamos priežasties viešnagei neturėję automobilių vairuotojai, bet ir dviratininkai. Vienas į Ukmergę pas draugą mynė iš Anykščių, kitas – iš Jonavos.

Ukmergės policijos pareigūnams postuose talkino kolegos iš Vilniaus VPK ir Lietuvos šaulių sąjungos Karaliaus Mindaugo 10-osios rinktinės Ukmergės Vyčio 1002-osios kuopos šauliai, tarp kurių – ir Ukmergės rajono savivaldybės mero pavaduotoja Agnė Balčiūnienė.

Tarp talkinusių šaulių buvo ir garsenybė – Ukmergėje, Gerseniškių gatvėje, budėjo lenktynininkas Benediktas Vanagas.

Nors, pasak policijos pareigūnų, incidentų nebuvo, dėl vieno poste nutikusio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas – policijos postą Dukstynos kaime bandė pravažiuoti neblaivus vairuotojas. 

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų