Ligoninė pasiruošusi atnaujinti veiklą

Trečiadienį Ukmergės ligoninėje lankėsi Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistai.

Jie vertino, ar įstaiga vėl gali normaliai dirbti. Ligoninei tapus koronaviruso židiniu, čia veikia tik Palaikomojo gydymo ir slaugos skyrius.  Tačiau laikas bėga, situacija stabilizuojasi, su užsikrėtusiaisiais galimai kontaktavusių medikų saviizoliacijos laikas baigėsi, tad norima kuo greičiau tęsti veiklą.

Ukmergės ligoninės vyriausiasis gydytojas Rimvydas Civilka tikisi, kad išvadų sulauks jau artimiausiomis dienomis ir jos bus palankios.

Vyriausiasis gydytojas pasakojo, kad įstaiga buvo tikrinama labai reikliai beveik 4 valandas.

„Šiuo metu Ukmergės ligoninėje, Palaikomojo gydymo ir slaugos skyriuje, gydomi 72 pacientai.

Balandžio 8 dieną jiems pakartotinai, iš viso net trečią kartą, buvo atliktas COVID-19 viruso testas. Visi gauti testų rezultatai buvo neigiami“, – pasakojo R. Civilka.

Tiesa, šiuo metu ligoninėje tebegydoma viena pacientė, kuriai nustatytas COVID-19.

Ji anksčiau buvo išgabenta į Santaros klinikų infekcinę ligoninę, bet vėliau grąžinta į Ukmergę tolimesniam gydymui. Moteris jaučiasi palyginti gerai. Ji yra izoliuota – guli viena visame poste, ją prižiūri atskiras ligoninės personalas, laikantis visų saugumo reikalavimų.

Pacientei taip pat atliktas pakartotinas testas. Tikimasi, kad rezultatas bus neigiamas ir virusas bus atsitraukęs. Taip nutiko jau trims slaugos skyriaus pacientams, kuriems buvo patvirtintas COVID-19 virusas. Jie gydyti Santaros infekcinėje ligoninėje, tačiau po kurio laiko pakartojus testą, patvirtinta, kad nuo viruso pasveiko ir buvo grąžinti į Ukmergės ligoninę. Visi pasveikusieji priklauso rizikos grupei.

„Labai džiaugiamės, kad nuo viruso pasveiko ir trys mūsų ligoninės darbuotojai. Su viltimi laukiame gerų žinių apie dar 36 saviizoliacijoje esančius kolegas“, – sako R. Civilka.

Po Nacionalinio visuomenės sveikatos centro komisijos apsilankymo tikimasi sulaukti rekomendacijų, kaip dar geriau užtikrinti įstaigos darbuotojų ir pacientų saugumą, bei galutinio sprendimo, kad ligoninė tinkamai pasiruošusi atnaujinti įprastą sveikatos priežiūros veiklą.

Dalis Ukmergės ligoninės gydytojų nuo balandžio 8-osios teikia konsultacijas nuotoliniu būdu.

Konsultacijų grafikas ir telefonų numeriai atnaujinami Ukmergės ligoninės internetiniame puslapyje ukmergesligonine.lt.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+4 # ??? 2020-04-20 13:21
Kazin kas eis i ta coronos irstva. Dabar jei ne gyvybes ir mirties reikalas geriau aplenkt gydymo istaigas per patrankos suvi. Praeita savaite pats sau skaudanti danti su replem issiroviau.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų