Siuva vienkartinius kombinezonus medikams

Kultūros centro darbuotojos karantino metu kerpa, siuva... Kultūros centro darbuotojos karantino metu kerpa, siuva...

Ukmergės kultūros centro darbuotojos karantino metu sėdo prie siuvamųjų mašinų. Moterys pirmiausiai pasiuvo ir šimtams ukmergiškių padovanojo apsaugines veido kaukes, o šiuo metu ėmėsi apsauginių kombinezonų medikams.

Kultūros centro direktorė Rasa Graužinienė pasakojo, kad siūti kombinezonus pasiūlė vicemerė Agnė Balčiūnienė. Tai jos iniciatyva buvo parūpinta 100 metrų medžiagos – agroplėvelės. Daržininkams ji geriau žinoma, kaip augalų priedangos nuo šalnų priemonė, tačiau, pasirodo, naudojama ir kitais tikslais.

Siuvėjomis laikinai tapusios kultūros centro darbuotojos taip pat aprūpintos užtrauktukais, gumelėmis vienkartiniams drabužiams pagaminti. 

Iš medžiagos iki trečiadienio jau buvo pasiūta daugiau kaip 40 vienkartinių kombinezonų. 

Pagal turimą pavyzdį patiems teko pasidaryti ir brėžinius.

Pasak direktorės, šiuo sunkiu karantino laikotarpiu iš viso prie siuvamųjų mašinų darbuojasi apie 10 moterų. Vieną kombinezoną pasiūti trunka apie 2 valandas. 

Dalį jų bei pačių pasiūtų chalatų jau pristatė Ukmergės pirminės sveikatos priežiūros centro medikams. Gavus teigiamą įvertinimą, nutarė veiklą tęsti.

Pasak direktorės R. Graužinienės, kolektyvas svarsto ir apie savo tiesioginius darbus – kaip pasibaigus karantinui reikės grįžti prie įprastų veiklų, kaip originaliai pažymėti tradicines mums svarbias šventes, pavyzdžiui, kaip Valstybės dieną drauge sugiedoti Lietuvos himną...

Darbuotojai ir šiuo metu rengia projektus, kviečia į virtualias parodas. Kiti atostogauja – išnaudoja savo kasmetines atostogas, kad karantinui pasibaigus galėtų įsitraukti į darbus.

Pasak direktorės, buvo svarstyta ir galimybė rodyti kiną lauke, žiūrovams stebint jį iš savo automobilių. Tačiau įvertinus visas aplinkybes bei būtiną įrangą, šios minties atsisakyta.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų